Moje smlouva s Alfou? Nečetl jsem ji, říká Räikkönen

Kimi Räikkönen v tréninku v Silverstone | foto: Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen je znám svým uvolněným způsobem života. Co k této otázce řekl maďarským novinářům, kteří mu ji položili během uplynulé Velké ceny?

Kimi Räikkönen přestoupil před letošní sezonou z Ferrari do Alfy Romeo. Došlo vlastně k prohození sedaček mezi ním a Charlesem Leclercem. Finský matador podepsal s Alfou smlouvu na dva roky, ale jak sám říká ani ji nečetl. „Moji smlouvu s Alfou jsem nečetl, nestojí mi to za to. Při mém prvním jednání s Alfou jsem jim řekl, že pokud se jim něco nelíbí a budou si na něco stěžovat, nebudu pro ně závodit,“ říká Iceman.

Kimi je znám svou zálibou v různých adrenalinových aktivitách. Jako například skoky z budov do bazénů a podobně. Dříve si vyzkoušel rovněž jiné motoristické disciplíny, zejména rallye a NASCAR. Zároveň se netají svojí oblibou v Jamesi Huntovi. Britský rebel a mistr světa byl přitom proslulý svým bujarým způsobem života. Možná také z tohoto důvodu je Räikkönen u fanoušků tak oblíbený. Dříve se nechal slyšet, že svůj první závod ve Formuli 1 málem zaspal.

Každopádně zpět do současnosti. Maďarští novináři se pilota Alfy Romeo zeptali na jeho adrenalinové aktivity. „Je jasné, že se snažím být maximálně opatrný, ale myslím, že se až příliš mluví o důsledcích, ještě před tím, než se něco stane,“ má jasno Räikkönen .

Kimi Räikkönen v kvalifikaci v Monaku | foto: Alfa Romeo Racing

Smlouva vyprší devětatřicetiletému veteránovi na konci roku 2020. Zda podepíše novou v tuto chvíli ještě nevíme, jisté však je, že ho po konci závodní kariéry neuvidíme v žádné manažerské pozici spjaté s F1. „Ne, tohle není nic pro mě, Liberty jedná víc politicky než některé světové země,“ uzavírá Fin s úsměvem.

Do starého železa však ještě rozhodně nepatří. Letos nasbíral ostřílený Fin 31 mistrovských bodů, to mu v průběžné tabulce stačí na osmou příčku. Lépe jsou na tom pouze piloti prvních tří top týmů a Carlos Sainz. Naopak Räikkönenův stájový kolega, italský mladíček Giovinazzi přispěl do týmové pokladnice pouhým jedním bodem. Z pohledu umístění jde o nejvýraznější rozdíl mezi týmovými kolegy v letošním ročníku F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy