Barri už nebude B

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

Před šesti lety přišel k Ferrari a měl být nejrychlejším týmovým kolegou, jakého kdy Schumi měl.

Tím Rubens Barrichello také byl, ale Michaela Schumachera za normálních okolností nikdy neporazil. Snad jedině dvakrát na A1-Ringu, kde jej musel pokaždé pustit před sebe na cílové rovince. Příští rok bude Rubens závodit s vozem BAR Honda a týmová režie Ferrari ho přestane zajímat.

"Až budeme s Michaelem bojovat příští rok, moje rádio určitě rušit nebude," vtipkuje Rubens Barrichello na účet Ferrari v rozhovoru pro televizi SportTV. "Cílem bylo vždycky vítězství jednoho vozu. A tím vozem byl skoro vždy ten Michaelův."

Přesto Rubens Barrichello nikdy Ferrari neopustil, až nyní: "Jediným důvodem, pro který jsem u Ferrari pořád zůstával, byl ten, že jsem nemohl mít nic lepšího. Nebýt toho, že celé ty roky vyhrával Schumacher, téměř určitě bych vyhrával já."

Rubinho si fandí. Jenže jediná sezóna, ve které Rubens na Michaela příliš neztrácel, byla v roce 2002 - tehdy mělo Ferrari tak velký technický náskok, že vyhrávalo závody v prvním kole a zbytek závodu rudé vozy v poklidu dojížěly do cíle v domluveném pořadí. Jak známo, ztráta Barrichella na Schumachera je nepřímo úměrná velikosti rezervy Ferrari...

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy