Honda chystá velká vylepšení. Marko začíná mluvit o titulu

Pohled pod kapotu Red Bullu | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Kolují zvěsti o možnosti přestupu Maxe Verstappena do Mercedesu. Obávají se jich u Red Bullu? Čím chtějí mladou hvězdu přesvědčit k setrvání?

Max Verstappen je momentálně jedním z nejlépe hodnocených jezdců ve Formuli 1. S tím souvisí i zájem, který se ohledně holandského pilota stupňuje. Nejvíce se v tomto směru mluví o lanaření Mercedesu, ten by podle mnohých zdrojů Maxe rád získal do svých služeb.

Holanďan má navíc dle všeho smlouvu, která mu umožňuje v případě nedostatečně dobrého vozu odejít k jinému týmu. Takzvanou výstupní klauzuli může aktivovat již po této sezoně. Na druhou stranu zlepšující se výkonnost Red Bullu dává naději, že Verstappen dres nepřevleče. Přesně v to alespoň doufá šéf týmu Christian Horner.

V tomto směru jsem absolutně v klidu, necítím žádný tlak. Řekl bych, že si Max jízdu v našem týmu užívá. Zároveň podle mě vidí náš pokrok, jehož dosahujeme. Jsme v polovině šampionátu, máme dvě vítězství a spoustu pódií. Soustředíme se jen na to, abychom z vozu dostávali maximum, nemyslím, že riskujeme jeho odchod,“ je optimistický Horner.

Red Bull se snaží Verstappena přesvědčit k setrvání i díky agresivnímu vývojovému plánu. Jinými slovy, chtějí mu dokázat, že je členem týmu, jenž má budoucnost. Proto přijdou v dohledné době významná vylepšení motoru, mluví o nich odborný poradce stáje Helmut Marko.

"V Monze dostaneme vylepšený motor, v Rusku pak vylepšené palivo, které by mělo pomoci, aby naše pohonná jednotka dosáhla maxima svého potenciálu. Půjde o velký krok vpřed,“ věří Rakušan.

Max Verstappen v závodě v Německu | foto: Red Bull Content Pool

Marko dokonce začíná nahlas mluvit i o útoku na jezdecký titul ještě během této sezony. „Nevylučujeme boj o titul, v Německu se nám to vše poprvé sešlo, vyhráli jsme díky svojí rychlosti, a ne díky tomu, že Mercedes udělal chybu. Schopnost správně chladit auto je v dnešní F1 jednou z klíčových věcí. Max navíc předjel Mercedes i Ferrari přímo na dráze.“

Momentální ztráta holandského pilota na lídra šampionátu Lewise Hamiltona činí 63 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 51 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy