Technický ředitel Alfy Romeo míří zpět k Ferrari

Simone Resta bude působit opět u Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Alfy Romeo Simone Resta se na konci měsíce vrátí do Maranella. Jaká tam bude jeho role?

Stálice konstrukčního týmu Ferrari odešla loni k Sauberu, který se dle svého hlavního sponzora později přejmenoval na Alfu Romeo. Tam vedla technický vývoj vozu, získala více odpovědností i zkušeností, neměla tam ovšem zůstat nastálo.

Nyní Alfa Romeo oznámila, že se Resta na konci července vrátí zpět do Maranella, zatímco se jejím technickým ředitelem stane současný šéf aerodynamiky Jan Monchaux.

Nový technický ředitel Alfy Romeo - Jan Monchaux | foto: Alfa Romeo

Ferrari nezmiňuje, za jak dlouho nastoupí či jakou bude mít funkci, zřejmě se ale stane pravou rukou Mattii Binotta, jenž stále zastává roli technického ředitele i šéfa týmu. Restovu práci po jeho odchodu převzali Fabio Montecchi, šéf aerodynamiky David Sanchez a aerodynamik Enrico Cardile.

"Chci Simonemu poděkovat za jeho přispění k pokroku týmu a přejeme mu vše nejlepší k jeho budoucímu jmenování. U Jana jsem rád, že postoupí do role technického ředitele. Odvádí zatím skvělou práci a věřím, že bude schopný vést naší technickou skupinu při vzestupu našeho týmu," okomentoval šéf týmu Frederic Vasseur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy