Budoucnost Silverstone v F1 odhalena - jak dlouho se na něm bude závodit?

Williams v Silverstone oslavil 40. výročí | foto: Williams F1 Team

Na dnešní tiskové konferenci byla oznámena budoucnost Silverstone s ohledem na královnu motorsportu. Jaké podmínky si britští pořadatelé vyjednali?

Dnes byla oficiálně oznámena nová smlouva pro britský Silverstone. Fanoušci se tak nemusí obávat, že o svůj oblíbený okruh v dohledné době přijdou. Kontrakt byl totiž britským pořadatelům prodloužen až do roku 2024.

Budoucnost tradičního závodu byla přitom ve hvězdách. Místní organizátoři měli finanční problémy díky neustále se zvyšujícím poplatkům za pořádání Grand Prix. Nejistota ohledně Silverstone navíc panovala i vzhledem ke snahám Londýna o uspořádání vlastního závodu.

„S radostí můžeme oznámit, že Silverstone zůstane v kalendáři Formule 1 minimálně dalších 5 let. Jde o jeden z nejtradičnějších závodů.“ Pověděl na adresu prodloužení smlouvy výkonný ředitel F1 Chase Carey.

Silverstone prošel nedávno rozsáhlou rekonstrukcí | foto: Red Bull Content Pool

V okolí Silverstone a obecně ve Velké Británii navíc sídlí naprostá většina týmů Formule 1. Mimo Anglii nají své továrny pouze Ferrari, Alfa Romeo a Toro Rosso - ale i to testuje v aerodynamickém tunelu v Bicesteru.

Okruh jako takový disponuje sekcí velmi rychlých zatáček, jimiž je proslulý. Díky tomu klade velký důraz na efektivní přítlak, správné zacházení s pneumatikami a také výkon a efektivitu pohonné jednotky. Loni zde dokázalo triumfovat Ferrari, když se na nejvyšší stupínek postavil Sebastian Vettel. Kdo bude vítězem letos se dozvíme už tuto neděli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy