"Stále jsem rychlý, jen ne v tu pravou chvíli," hájí se Gasly. Porazí konečně Verstappena?

Pierre Gasly chce své výkony rychle zlepšit | foto: Red Bull Content Pool

Pierre Gasly bývá za své letošní výkony často kritizován, od odborného poradce Red Bullu Helmuta Marka už dostal dokonce ultimátum, do kdy se musí zlepšit, jinak bude muset tým opustit. Pilot se nicméně hájí tím, že je stále rychlý.

V posledním závodě před 2 týdny na Spielbergu od svého týmového kolegy dokonce dostal celé kolo. Gasly o svých schopnostech nepochybuje, uznává ale, že zaváhal v poslední části kvalifikace, což podle něj vedlo k tomu, že se během závodu trápil v provozu.

"Ukázali jsme více rychlosti, žel ne v tu správnou chvíli. Dochází ke zlepšení. Určitě ale není takové, jak bychom si přáli, to je jasné. Existuje ale pár věcí a já budu tlačit na to, abychom získávali to, co bychom měli, a budu pokrčovat v práci, dokud nebudu předvádět tu správnou výkonnost," říká francouzský jezdec.

Do Velké ceny Rakouska startoval z osmé pozice a cílem projel jako sedmý, zatímco jeho Verstappen i přes zaváhání na startu a propad za něj vyhrál. Co podle Pierra způsobil tak velký rozdíl - kromě toho, že neměl k dispozici všechna vylepšení, která měl jeho týmový kolega?

Pierre Gasly před závodem | foto: Red Bull Content Pool

"Trápil jsem se na počátku s provozem a strávil jsem v něm hodně času. Vznikl tam efekt sněhové koule - čím více času jsme v něm strávili, tím vše bylo horčejší a stávalo se to náročnější. Trochu jsem se trápil s předjetím Kimiho [Räikkönena] a dalších vozů kolem," popisuje Gasly.

"Po zastávce v boxech jsem na to moc tlačil, po několika kolech jsem zničil přední pneumatiky, poté jsem se zkrátka trápil s puchýři. Z mé strany nešlo o ten nejlepší management, což mi odpoledne docela ztížilo," vysvětluje 23letý pilot Red Bullu.

Příležitost napravit svou pošramocenou pověst bude mít tento víkend, kdy se jede Velká cena Británie. Podaří se mu letos poprvé předčit v kvalifikaci Maxe Verstappena či dojet v nedělním závodě před ním?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy