Jezdcem dne dodatečně oznámen Verstappen místo Kubici, co se stalo s hlasováním?

Max Verstappen v neděli na Spielbergu opět zazářil | foto: Red Bull Content Pool

Společnost Formula One Management (FOM) včera napravila svou chybu, když za vítěze hlasování fanoušků o nejlepšího jezdce Velké ceny Rakouska 2019 oznámila Roberta Kubicu. Co se stalo?

Většina lidí se v neděli nestačila divit, když se na oficiální stránce Formule 1 jako vítěz hlasování fanoušků o Jezdce dne objevil Robert Kubica, jenž se svým Williamsem dojel poslední, když dostal od Verstappena jako jediný ze všech tři kola.

FOM situaci prozkoumala a včera oznámila, že s hlasováním měli problém: "Technická chyba vedla k tomu, že Robert Kubica z Williamsu byl oznámen jako vítěz poté, co mu byly nesprávně přiděleny hlasy."

Po prověření dat se na první příčku dostal Verstappen se 74 % všech hlasů, druhý skončil Charles Leclerc (Ferrari) 11 %, třetí Carlos Sainz (McLaren) se 7 %. Kolik ze zbylých 8 % patřilo Kubicovi, FOM neuvádí.

Holanďan s Red Bullem překvapivě ovládl Velkou cenu Rakouska i přesto, že se po startu z druhého místa po příliš agresivně nastavené spojce propadl dozadu a musel předjíždět Sebastiana Vettela, Valtteriho Bottase i Charlese Leclerca.

Hlasování o Jezdce dne letos vyhrál Verstappen letos již třikrát, dvakrát si tento úspěch připsal Leclerc, Kubicovi se to zatím ještě nepodařilo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy