Hamilton penalizován, v Rakousku bude nakonec startovat ze čtvrtého místa

Lewis Hamilton byl v Rakousku za zdržení soupeře potrestán odsunem o tři místa zpět | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Kvalifikace na krátkém rakouském okruhu znamená také silnější provoz na trati. Tím vzrůstá také pravděpodobnost nějakého toho incidentu ve formě zdržení soupeře a dnes na to doplatil úřadující šampion Lewis Hamilton.

Během první části dnešní kvalifikace došlo ke vzájemnému incidentu mezi Lewisem Hamiltonem a Kimim Räikkönenem ve třetí zatáčce okruhu. Pilot Mercedesu se tou dobou nacházel ve výjezdovém kole, zatímci Fin právě absolvoval své ostré kolo. Hamilton se snažil ještě na poslední chvíli uhnout, ale bylo již pozdě a Räikkönena to řádně rozčílilo.

Celá záležitost se samozřejmě dostala ke komisařům a jejich vyjádření s očekávaným výsledkem zní takto: "Komisaři opětovně shlédli důkazní videozáznam a vyslechli jezdce vozu č.7 (Kimi Räikkönen) a jezdce vozu č.44 (Lewis Hamilton) a zástupce týmu a rozhodli, že vůz č.44 zbytečně v zatáčce č.3 zdržel vůz č.7. Vůz č.44 právě vyjel z boxů a byl informován o blížících se vozech, včetně vozu č.7. Ačkoli se vůz č.44, když byl upozorněn na vůz č.7 přibližující se v rychlém kole, snažil podniknout úhybnou akci, nebylo to dostatečné na to, aby se vyvaroval zdržení vozu č.7, jenž poté musel kolo ukončit."

Kimiho "Icemana" Räikkönena nenechal incident ledově klidným | foto: Alfa Romeo Racing

Lewis Hamilton se tak stěhuje po penalizaci Kevina Magnussena z první řady do druhé na čtvrté místo. Do licence britského pilota bude rovněž připsán jeden trestní bod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy