Ferrari se chce proti penalizaci Vettela odvolat. Může mu odvolací soud vrátit vítězství? +VIDEO

Hodně naštvaný Sebastian Vettel s rozhodnutím komisařů nesouhlasí | foto: Scuderia Ferrari

Ferrrari dalo po skončení Velké ceny Kanady Mezinárodní automobilové federaci (FIA) jasně najevo, že se proti rozhodnutí komisařů potrestat vítězného Sebastiana Vettela chce odvolat.

Německý jezdec sice projel cílem jako první s náskokem 1,4 sekundy na Lewise Hamiltona, komisaři k jeho času ale přičetli pět sekund a udělili mu 2 trestné body za to, že se podle nich po svém výjezdu do trávy vrátil 22 kol před koncem na trať před svého soupeře nebezpečným způsobem.

Ferrari ale argumentuje tím, že Vettel se jen pral s vozem, aby nedostal smyk a nenarazil do zdi, a že nešlo o nebezpečný návrat. Při zatočení volantu doprava nešlo o úmysl zablokovat Hamiltona, ale o korekci přetáčivého smyku, když se dostal z trávy opět na asfalt.

Italský tým proto považuje penalizaci, která jim uzmula vítězství, za příliš přísnou, a proti rozhodnutí komisařů, které v Kanadě tvořila trojice Gerd Ennser, Mathieu Remmerie a Emanuele Pirro, se hodlá odvolat k Mezinárodnímu odvolacímu soudu (ICA) FIA. Má na to 96 hodin.

Soud ale může rozhodnout, že jejich odvolání je nepřípustné. Podle sportovních pravidel se vůči časovým penalizacím uděleným v závodě, jak tomu bylo včera v případě Vettela, totiž nelze odvolat.


Aktualizace (13. 6.):
Ferrari nakonec od svého záměru upustilo, protest podávat nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy