Honda teď může směle cílit na Mercedes, domnívá se pilot Red Bullu

Pierre Gasly s Red Bullem RB15 v Číně | foto: Red Bull Content Pool

Pilot Red Bullu Pierre Gasly na základě pokroku Hondy dosaženého za poslední rok usuzuje, že by si teď japonská automobilka mohla dát za cíl překonat mistrovský Mercedes.

Za špičku je v současné době považována pohonná jednotka Ferrari, zejména pokud jde o maximální výkon v kvalifikaci, Honda má podle Gaslyho na dosah Mercedes, jenž v F1 vládne od počátku hybridní éry.

Jak moc za ním Honda zaostává? "Ne o moc. Momentálně Ferrari jasně vyniká, pokud jde o rychlost na rovinkách. My si teď musíme dát za cíl Mercedes, který je tak trochu uprostřed," odpovídá francouzský pilot Red Bullu.

S motorem Hondy závodil už loni, když působil u Toro Rosso, proto dokáže zhodnotit jeho dosavadní vývoj. "Jde o velký pokrok - řekl bych, že v každé oblasti. Z pohledu výkonnosti dosahujeme mnohem více než minulý rok. Pokud jde o spolehlivost, tak pro nás jde vše od počátku sezóny hladce. Upřímně se tedy všechno zlepšilo."

Pierre Gasly se svým týmovým kolegou Maxem Verstappenem | foto: Red Bull Content Pool

"Určitě tam je stále rozdíl, obzvlášť pokud to srovnáváme s Ferrari, jež je na rovinkách jasně nejrychlejší. Víme ale, že na to tlačí a že z motoru dostaneme ještě více výkonnosti," věří 23letý jezdec, jenž se s letošním Red Bullem stále sžívá - podle jeho slov monopostu RB15 nevyhovuje jeho agresivní jízdní styl.

Výkon Ferrari ocenil také Carlos Sainz z McLarenu, podle něhož také "Renault rozhodně udělal pokrok, pokud jde o výkon. Na všech tratích letos můžete pozorovat, že máme ke špičce mnohem blíže. Existuje ale jeden motor, který podle mě exceluje, a tím je Ferrari v kvalifikačním módu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy