Druhý den testů v Barceloně nejrychlejší Mazepin s Mercedesem, Toro Rosso před Ferrari

Mercedes při testování aerodynamiky | foto: Pirelli

Ve středu pokračovaly druhým dnem sezónní testy v Barceloně. Nejrychlejší čas zajel Nikita Mazepin s dominantním Mercedesem během odpoledních výkonnostních jízd, zvládl i nejvíce kol. McLaren si vyzkoušel dva jezdce, Sergio Sette Camara ale kvůli technickým problémům musel skončit předčasně.

Mercedes se zaměřoval na vývoj aerodynamiky i pohonné jednotky, odpoledne dovolil Mazepinovi se předvést během výkonnostních jízd. Nikita toho využil a na nejměkčí směsi pneumatik zajel kolo za 1:15,775 min, tedy jen o 0,264 s více než včera Valtteri Bottas.

Druhý skončil Alexander Albon s Toro Rosso, jeho ztráta i přes použití o stupeň tvrdší směsi již činila 1,3 vteřiny. Za ním se seřadilo duo pilotů Ferrari - Antonio Fuoco a Charles Leclerc testující pro Pirelli. Program pro italského výrobce obutí plnil také Lance Stroll s druhým vozem Force Indie, ostatní vozy mohly kroužit pouze s jedním monopostem.

Největší vzdálenost urazil nejrychlejší Mazepin (595,84 km), Leclerc má na kontě o jedno kolo méně (591,19 km). Nejméně jich kvůli technickým potížím s vozem zvládl Camara (88,45 km), jenž u McLarenu odpoledne vystřídal simulátorového jezdce Olivera Turveyho.

Z pohledu týmů patří nejvíce kilometrů Ferrari (1149,8) díky tomu, že dnes mohlo vyslat na trať oba vozy, stejně jako Racing Point (940,3 km). Třetí příčka patří Mercedesu (595,8 km), čtvrtá Alfa Romeo (512,1 km).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy