Renault vrací úder Red Bullu: "Jsou tím, kým jsou, i díky nám"

Daniel Ricciardo a Nico Hülkenberg v závodě v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Podle Cyrila Abiteboula, šéfa Renaultu, je Red Bull týmem, jakým je, i díky jejich tehdejší spolupráci s francouzskou automobilkou. Reagují tak na kritiku, která se na ně od bývalého partnera stále snáší.

Red Bull v kombinaci s motory Renault získal čtyři tituly mistrů světa za sebou, avšak od zavedení šestiválcových turbo motorů se jejich vztah pokazil a dominance patří Mercedesu.

Red Bull se proto rozhodl vyměnit značku motoru a letos již používá Hondu. Vztah s jejich bývalým dodavatelem motorů poslední roky nebyl ideální a kritiku jsme ze strany Red Bullů slýchali velmi často.

"Christian Horner a celý Red Bull je velmi dobrý v komunikačních strategiích. Komunikace je součást našeho věta a je to součást Formule 1, patří to k vaší strategii a taktice. Není to první a nebude to ani poslední tým, který použil slovní zbraň," uvedl šéf Renaultu Cyril Abiteboul pro Autosport. K tomu všemu je to podle něj ještě celé podporováno médii.

Avšak sám prý souhlasí s Hornerem v tom, že jejich motor nebyl po zavedení turbo motorů na požadované úrovni. "Nicméně Renault pomohl Red Bullu k tomu, co je z něj nyní. A byli jsme šťastní za zisk čtyř titulů v řadě. Co se sponzorů, technologií a získávání talentů, je Red Bull nyní tím, čím je také díky Renaultu," upozorňuje Abiteboul.

Přiznává, že potom však začali ztrácet. "A zbytek je historií," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 115 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy