Kimi Raikkonen zpět v boji o titul

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Už to po závodě v Německu vypadalo, že Kimi vypije kalich hořkosti až do dna. Znovu mu však po včerejším vítězství svitla nadějě na zisk titulu mistra světa.

Kimi Raikkonen včerejším vítězstvím a take díky tomu, že Fernando Alonso na začátku závodu chyboval, stáhnul jeho bodový náskok na rozdíl 26 bodů. Zbývá ještě šest závodů a tedy šest vítězství s šedesáti body v tom nejlepším připadě!

Raikkonen přijel do Maďarska s vědomím, že vyhrát zde závod bude těžké. Také věděl, že po poruše motoru v Německu bude muset vyjet do kvalifikace jako první.

“Věděli jsme, že jet v kvalifikaci první nebude snadné, tak jsme museli sáhnout ke kompromisu s množstvím paliva,“ říká Raikkonen, jenž přijel v 11. kole jako první pro dotankování paliva. Nabral o trochu paliva navíc, díky čemuž mohl být na trati o jedno kolo déle, než Michael Schumacher se svým Ferrari. Zde si vybojoval vedení, které už do cíle nepustil.

“Na začátku závodu jsem zůstal za Michaelem. Před druhou zastávkou zbývalo zůstat na trati o kolo déle, pak bylo možné Michaela překonat,“ vysvětluje.

Raikkonen výrazně zavelel k útoku na vedoucího Alonsa. McLaren mohl dohnat Renault výrazněji, kdyby Montoya závod dokončil.

“Je to pro tým trochu zklamání, mohli jsme mít double, ale já jsem šťastný,“ uzavírá Raikkonen.

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy