Vedoucí tým šampionátu vyšel naprázdno

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Jak Alonso, tak i Fisichella, oba jezdci dokončili závod mimo body a s kolem ztráty.

Giancarlo Fisichella, 9.
Tohle byl pro nás obtížný závod. Vůz tu nebyl ve formě už od pátku a v závodě mne trápila velká přetáčivost a nízký grip. Vybrali jsme takové pneumatiky, které nám měly dodat na síle v závěru závodu, ale strategie pro nás nepracovala. Ve 4. zatáčce jsem měl problémy právě s přetáčivostí a snad jsem mohl získat nějaký ten bod, bohužel se k tomu pak přidaly potíže s tlakem paliva a motor ztrácel sílu, musel jsem znovu do boxů pro další benzín.

Fernando Alonso, 11.
Dnes jsem měl smůlu. Byl jsem překvapen, kolikrát změnil Ralf při startu stopu. Nedal mi vůbec žádný prostor a narazil mi do předního spoileru, jel jsem už na obrubníku a po trávě. Poté co se mi křídlo ulomilo, bojoval jsem o co nejlepší pozici pro kvalifikaci v Turecku. Kladem víkendu je naše rychlost v kvalifikaci, byl jsme stejně rychlý jako Montoya se stejným množstvím paliva a daleko rychlejší, než auta kolem.

Flavio Briatore, šéf týmu
Oba řidiči dnes měli problémy s vozem. Fernando s přehříváním a následky kontaktu s Ralfem, Giancarlo s tlakem paliva. Samozřejmě nejsme s dnešním výkonem spokojeni, ale myslím si, že to byla jednorázová záležitost a těšíme se do Turecka.


Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy