Sauber z F1 mizí, tým se přejmenovává na Alfa Romeo Racing

Sauber oznámil změnu závodního týmu | foto: Pirelli

Jméno Sauberu v sezóně 2019 zmizí ze světa Formule 1 - stáj z Hinwilu se přejmenuje dle svého loňského hlavního sponzora na Alfa Romeo Racing.

Italská automobilka Alfa Romeo, jež je stejně jako Ferrari součástí skupiny Fiat, rozšiřuje své sportovní aktivity. V nové sezóně vstoupí do F1 jako Alfa Romeo Racing a naváže tak na své působení v šampionátu naposledy v roce 1985.

Uvnitř týmu se toho ale zas tolik nemění, vlastnictví i management zůstávají stejné, tedy na Alfě nezávislé. Za tým budou letos nastupovat mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen a testovací pilot Ferrari Antonio Giovinazzi, jak bylo oznámeno loni.

Šéf stáje Frederic Vasseur k tomu uvádí: "Je mi potěšením oznámit, že do šampionátu Formule 1 v roce 2019 vstoupíme pod názvem Alfa Romeo Racing. Po zahájení spolupráce s naším titulárním sponzorem - Alfou Romeo - v roce 2018 náš tým dosáhl fantastického pokroku po stránce technické, komerční a sportovní."

Alfa Romeo chce letos potrápit i těžší váhy a stát se nejlepším týmem středu pole | foto: Sauber Motorsport AG

"To posílilo motivací všech členů týmu, ať už na dráze nebo v centrále ve Švýcarsku, protože tvrdá práce se odrazila v našich výsledcích. Chceme pokračovat v rozvoji každé oblasti našeho týmu, zatímco nás naše vášeň pro závodění, technologie a konstrukce poženou vpřed," pokračuje Vasseur.

Výkonný ředitel FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Mike Manley k tomu poznamenává: "Alfa Romeo Racing je novým jménem s dlouholetou historií v F1. Jsme hrdi na to, že se Sauberem můžeme přinést technickou výjimečnost tradice Alfa Romeo a italskou vervu na vrchol motorsportu."

"Nenechte se zmýlit: s Kimi Räikkönenem a s Antoniem Giovinazzim na jedné straně boxové zídky a s odbornými znalostmi Alfy Romeo a Sauberu na straně druhé, jsme tady kvůli tomu, abychom soutěžili," dodává šéf automobilky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 37 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy