Kubicovo zranění už nehraje při řízení žádnou roli, tvrdí technický ředitel Williamsu

Robert Kubica s Williamsem při testech v Maďarsku | foto: Williams F1 Team

Robert Kubica je zcela v pořádku a jeho zranění z rallye jej při jízdě podle Paddyho Lowea již nikterak neomezuje.

Polák příští rok dostane u Williamsu příležitost opět závodit místo Sergeje Sirotkina. Tým musel samozřejmě zvažovat, jak velký dopad na jeho výkony v kokpitu bude mít vážné zranění, které utrpěl v roce 2011 v rallye, kde téměř přišel o ruku.

"Samozřejmě, že jsme to museli vzít v úvahu, jelikož nemůžete předstírat, že to není potenciální problém," přiznává technický ředitel týmu Paddy Lowe. V Grove si Kubicu otestovali a nyní jsou přesvědčeni, že je na závodní zátěž plně připraven.

"Nyní jsme se rozhodli a věříme, že Robert je absolutní špičkou a připravený k návratu do Formule 1. Už o tom vůbec nepřemýšlím. Zkrátka to už nehraje roli," pokračuje Lowe.

Williams o připravenosti Roberta Kubici nepochybuje | foto: Williams F1 Team

"Robert je náš jezdec. Je 100% schopný, 100% odhodlaný, my jsme 100% odhodlaní a s tím do toho zkrátka jdeme. Nikdo na problémy ani nepomyslí. Možná to mohou nadhodit lidé zvenčí, ale nás by to už ani nenapadlo," komentuje technický ředitel Williamsu.

Čtyřiatřicetiletý Kubica si tak v příští sezóně po 9 letech opět zazávodí v F1. Ve svých 6 předchozích sezónách v ní nasbíral 273 bodů a 12krát se dostal na pódium. Letos plnil roli rezervního jezdce Williamsu a nastoupil do třech pátečních tréninků (Španělsko, Rakousko a Abú Zabí), kdy tým dobře poznal. Po odchodu Lance Strolla k Force Indii se jeho týmovým kolegou stane 20letý talent Mercedesu George Russell. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy