Mercedes mladému Schumacherovi věří: Má na to, aby v F1 uspěl

Mick Schumacher bude příští rok závodit s týmem Prema ve Formuli 2, zamíří v roce 2020 ještě výše? | foto: Formule 3

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff věří, že Mick Schumacher po svém otci a sedminásobném mistrovi světa Michaelovi zdědil potřebné závodnické geny, které mu umožní uspět ve světě Formule 1.

Mick začal se závoděním v motokárách s podporou svého otce před 10 lety, letos se stal šampionem Formule F3. V příští sezóně postupuje výše do Formule 2, a pokud se mu v ní bude dařit, mohli bychom ho brzy začít vídávat v F1.

Šéf Mercedesu Wolff se o perspektivní mladíky zajímá: "V Mercedesu mám velmi pozitivní výhled, pozitivní vztah s mladými jezdci. Michael začal jako mladý pilot Mercedesu ve sportovních vozech a stal se nejlepším v historii. A stejným způsobem dnes vyhlížíme mladé piloty, jak jsme to provedli s Pascalem Wehrleinem, Estebanem Oconem a Georgem Russellem."

"Doufáme, že se tyto děti prosadí ve Formuli 1, prožijí v ní dlouhé kariéry a jednoho dne snad zůstanou u Mercedesu. A osobně mě hodně baví pozorovat, jak se setkávají, trénovat je a radit jim s naší skupinou. Myslím si, že pro Mercedes to je velmi důležité hrát roli v mládežnickém programu," pokračuje Wolff.

Mick Schumacher po předváděcí jízdě s Benettonem svého otce Michaela před Velkou cenou Belgie | foto: Scuderia Ferrari

"Pokud jde o Micka Schumachera, vyhrál letos šampionát Formule 3 s motorem Mercedes, což je skvělé. Není ale součástí juniorského programu Mercedesu. Myslím, že to nejdůležitější je poskytnou mu čas. Má to neuvěřitelné dědictví - otce, který byl tím nejúspěšnějším pilotem všech dob," odkazuje šéf Mercedesu.

"Vyhrál F3, splnil tedy další položku. Nyní míří do F2, která bude opět velmi náročnou, půjde proti mnoha zkušeným jezdcům. Ale nemám pochybnosti o tom, že má potenciál stát se úspěšným pilotem Formule 1. Možná jednoho dne s námi, možná ne. Je však rozhodně vzrušujícím mladíkem," chválí Wolff mladého Schumachera.

Bude Mick jednou takto sbírat trofeje také ve Formuli 1? | foto: ADAC Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy