Coulthard mírní hrozbu stávky pilotů

Coulthard, David | foto: Sutton Images

Roztržka mezi asociací jezdců F1 a prezidentem FIA není tak divoká, jak to vypadalo minulý týden.

Minulý týden řekl David Coulthard, předseda GPDA (Asociace jezdců grand prix), v rozhovoru pro Daily Record, že jestli prezident FIA Max Mosley nepřijde za jezdci na diskuzi o bezpečnosti, budou jezdci stávkovat během závodního víkendu. Hlavním tématem měly být pneumatiky. Dnes DC hovoří docela jinak a stávka podle něj nehrozí.

"Nemyslím si, že by někdo z jezdců chtěl stávkovat," řekl včera turecké televizi David Coulthard, který minulý týden tvrdil, že stávkovat budou všichni do jednoho. ""F1 je velmi dobře regulována, bezpečnost se za posledních deset let zlepšila fantasticky. Jde nám teď spíše o bezpečnost při testech. Když testujeme, najezdíme běžně dvakrát více než při grand prix a přitom mnoho testovacích okruhů není zdaleka tak bezpečných jako jsou tratě, na kterých jezdíme velké ceny.

V sobotu si David Coulthard autem projel nový okruh v Istambulu, kde se za měsíc pojede historicky první Velká cena Turecka. S bezpečností byl spokojen:

"Moderní okruhy, jako je ten váš, jsou opravdu velmi bezpečné. Hned na první pohled vidíte, že jsou tam všude obrovské bezpečností zóny. Musela by to být hodně velká smůla, aby se někomu podařilo do nečeho aspoň trochu narazit."

Foto: Sutton Motorsport Images

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy