Hockenheim vyhovuje Michelinu

Dupasquiere, Pierre | foto: Michelin / DPPI

Pierre Dupasquier, sportovní ředitel společnosti Michelin, hovoří o německém okruhu, kde se v neděli jede další závod F1.

V Hockenheimu by měly být lepší francouzské pneumatiky Michelin. Trať byla významě upravena v roce 2002. Zmizely nekonečné rovinky a je mnohem techničtější. Michelin zde vítězil v letech 1984, 2001 a 2003. Loni vyhrál Michael Schumacher na Ferrari (pneumatiky Bridgestone). Nejlepší z jezdců Michelinu byl Jenson Button, který se probojoval na druhé místo až ze sedmé řady.

"Je zde hodně rychlých zatáček a pomalá část "stadion". Tato trať hodně zahřívá a namáhá zadní pneumatiky, podobně jako většina rychlých okruhů," vysvětluje Pierre Dupasquier. "Musíme na to dávat pozor. Je těžké najít správné vyvážení, zvláště v horkém červenci - teploty se na měkkých pneumatikách podepíší. S našimi týmy jsme proto zkoušeli především středně tvrdé směsi, ze kterých budeme vybírat."

"Rozhodující zde budou zadní pneumatiky. Nový povrch má velkou přilnavost a umožňuje velkou akceleraci z pomalých a středně rychlých zatáček. Je tedy jasné, že jde o trakci a tím o zadní pneumatiky. Navíc se tady povrch velice rychle zahřívá, s tím musíme také počítat. Michelin na horké závody zatím vždy přivezl výborné pneumatiky. Věříme proto v naše další vítězství."

Foto: Michelin / DPPI

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy