Chceme v F1 roboty bez emocí? Šéf Red Bullu se Verstappena zastává

Max Verstappen ve Velké ceně Brazílie 2018 | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner se po událostech ve Velké ceně Brazílie svého jezdce Maxe Verstappena zastává, emoce podle něj ke sportu přirozeně patří.

Holandského pilota v průběhu závodu z vedení vyřadil o kolo zpět jedoucí Ocon, což Maxe vytočilo. Po dojezdu do cíle si svého soupeře našel, aby si incident vyříkali, a přitom došlo i na menší postrkávání. Komisaři mu za to udělili trest: 2 dny veřejných prací, které mu zorganizuje FIA. Oba piloti se večer nakonec rozloučili podáním ruky.

"Ve Formuli 1 nechceme roboty. Piloti jimi nejsou, a ani to nechceme," říká Horner, podle kterého Verstappen nepřekročil únosnou mez. "Vidíme to v jiných sportech, že mezi hráči dochází ke kontaktům, a je to na rozhodčích, aby zasáhli a zvládli to. Nemyslím si, že by se to vymknulo z rukou."

Video: Pošťuchování Verstappena s Oconem v boxech

"Nevím, jaká slova si vyměnili, a co tam Maxe vytočilo. Samozřejmě nechceme žádným způsobem přehlížet násilí, musíte ale pochopit, že jimi cloumají emoce. Kvůli nezodpovědnému manévru jezdce o kolo zpět jsme přišli o velkou cenu, Ocon to zkrátka vůbec nezvládl. Bylo to naprosto nezodpovědné závodit s Maxem," pokračuje šéf Red Bullu.

Verstappen startující až ze třetí řady na roštu si v závodě dokázal poradit s oběma Ferrari i Mercedesy, a jel si pro jisté vítězství, než došlo ke kontaktu z pilotem Force Indie snažícím se dostat do stejného kola jako lídr. Po něm skončil v hodinách s poškozeným vozem, podle Hornera mu "chyběla polovina podlahy." I když přišel o velkou porci přítlaku, znovu se na Hamiltona dotáhnul, ale předjet jej už nedokázal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 42 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy