ZASTÁVKY A STRATEGIE: Ferrari zazářilo s přezutím pod 2 sekundy +VIDEO

Sebastian Vettel u mechaniků Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

INTERLAGOS - ZASTÁVKY V BOXECH; Jak rychle pracovaly týmy v boxech v průběhu Velké ceny Brazílie a s jakými strategiemi ji odjely?

Nejrychlejší zastávku jsme dnes mohli vidět u Ferrari, které Vettela v 27. kole přezulo za 1,97 vteřiny. Jeho druhá zastávka byla jen o dvě desetiny pomalejší, u Räikkönena trvala 2,31 s.

Výborně dnes pracoval McLaren, který Vandoornea odbavil za 2,3 sekundy, Mercedes byl v případě Bottase dvakrát o desetinu pomalejší, vítězného Hamiltona zdržel 2,6 s.

Brazílie nabídla napínavou podívanou s dramatickými okamžiky, předjíždělo se od začátku až do konce. Deset jezdců do ní odstartovalo na měkkých pneumatikách, devět na super-měkkých a jeden (Hartley) na středně-tvrdé.

Týmy většinou cílily na jednu zastávku, k dvouzastávkové strategii se nakonec přiklonilo šest z 18 klasifikovaných pilotů: Alonso, Bottas, Ocon, Sainz, Stroll a Vettel.

Hamilton vyhrál s použitím strategie super-měkká - středně-tvrdá, k vítězství měl ale až do sestřelení Oconem našlápnuto Verstappen díky rychlejší strategii super-měkká - měkká - žádný jiný tým ji dnes takto nebyl schopen zvládnout.

V Brazílii dnes bylo tepleji, což přispělo k tvorbě puchýřů. Strategie byly pestré a týmy volily různé přístupy a piloti jeli naplno spíše, než aby pneumatiky šetřili. Mercedesu gratulujeme k zisku dalšího konstruktérského titulu!

Nejdelší stint na super-měkké směsi jsme viděli u Péreze s Ricciardem (shodně 39 kol), na měkké u Magnussena a Sirotkin na středně-tvrdých pneumatikách vydržel 53 z celkových 71 kol (tj. 75 %), na které byla Velká cena Brazílie 2018 vypsána.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy