"Partnerství s Bottasem je zřejmě to nejlepší v historii F1 vůbec," pochvaluje si Hamilton

Zavodní dvojice mistrovského Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton má velmi dobré vztahy se svým týmovým kolegou Valtterim Bottasem. Jejich partnerství považuje za vůbec to nejlepší v celé historii Formule 1!

Britský pilot vyhrál už dva mistrovské tituly po příchodu Bottase k Mercedesu, kde po sezóně 2016 vystřídal Nica Rosberga, s nímž měl vztahy napjaté. Nyní oba svůj tým navíc táhnou za pátým konstruktérským titulem v řadě za sebou.

"Máme mezi sebou tak velký vzájemný respekt! Vidím, jak tvrdě pracuje, a on vidí, jak tvrdě pracuji já. Nehrajeme za zády žádné hry, abychom shodili toho druhého," srovnává současnou atmosféru u Mercedesu s Bottasem s tím, co zažíval se svým dřívějším týmovým kolegou.

"Vlastně pracujeme společně. Jsou chvíle, kdy na něco přijdu u svého nastavení a řeknu mu to, a chvíle, kdy s ním můžu mluvit. Jde o skvělé partnerství, pokud jde o respekt a týmovou práci jezdců, které podle mě ve Formuli 1 neexistovalo. Tento rok byly okamžiky, kdy sehrál stěžejní roli v tom, že jsme závody vyhráli," pokračuje Hamilton.

Bottas zůstává na dráze ve stínu svého stájového kolegy Hamiltona | foto: Mercedes AMG F1 Team

Není divu, že je spokojený, když Bottas musel hrát druhé housle a ve druhé části sezóny svého úspěšnější kolegu podporovat a pouštět na pokyn týmu před sebe. Hamilton ale tvrdí, že by totéž učinil pro něj, kdyby byl za obdobného scénáře dvojkou on s tím, že Mercedes "vůbec nezajímá, který jezdec vyhrává."

"Letos začal opravdu silně, pak měl pár obtížných závodů. Myslím, že například Baku pro něj bylo obrovskou ranou. To vítězství si zasloužil, poté mu tam praskla ta pneumatika. Jsem mu velmi, velmi vděčný jako týmovému kolegovi a za pomoc, kterou mi poskytoval v dosažení tohoto neuvěřitelného sne, takže mu moc děkuji!" dodává pětinásobný mistr světa F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy