Vettel podle Massy udělal více chyb než Ferrari

Sebastian Vettel ve Velké ceně Spojených států, kde se roztočil v prvním kole po kontaktu s Danielem Ricciardem | foto: Scuderia Ferrari

Podle brazilského jezdce Felipe Massy se letos Sebastian Vettel dopustil více chyb než jeho tým, s nímž nevyužil dobrou šanci na zisk mistrovského titulu.

Ferrari letos postavilo výborný monopost, který byl v některých závodech rychlejší, a do sezóny vykročilo úspěšně. Před její polovinou dokonce v obou šampionátech vedlo, jenž pak přišel obrat série 6 vítězství Lewise Hamiltona v sedmi závodech, která odstartovala v Německu - v jediném podniku, kdy jeho největší soupeř po vlastní chybě nedojel do cíle.

"Vettel a Ferrari v tomto roce přišli o svou šanci, ale Sebastian podle mě nese větší vinu než tým. Německo, kde mohl vyhrát, ale přišel o 25 bodů, bylo obzvlášť bolestivé. Došlo také k chybám v kvalifikaci, ke špatným strategiím, zbytečnému kontaktu s Bottasem ve Francii... Myslím, že Vettel udělal více chyb než Ferrari," tvrdí Massa.

Hamilton si svůj pátý mistrovský titul na druhou stranu podle něj plně zaslouží: "Je tím, kdo si připsal nejvíce vítězství v kvalifikacích v historii a je blízko rekordu v počtu vítězství. Je mu 33 let a zdá se být největším kandidátem na titul i v příští sezóně. Má velkou šanci na to, aby překonal všechny rekordy."

Vettel podle Massy letos nese větší podíl viny na neúspěšném tažení Ferrari za tituly než samotný italský tým | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý šéf Ferrari Stefano Domenicali souhlasí s tím, že chyb letos udělal Vettel příliš, zároveň se však jeho jezdeckého stylu zastává: "Seb je silným jezdcem, který v boji o titul používá všechno. Jakožto jezdec Ferrari potřebujete tu agresivitu, kterou má."

Do konce sezóny nyní zbývají poslední dva závody - Brazílie a Abú Zabí. Hamilton je už jistým mistrem, teoretickou šanci mezi konstruktéry má Ferrari, které na Mercedes ztrácí 55 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy