Jak bude vypadat trať ve Vietnamu, kam F1 zamíří poprvé v roce 2020?

Celkový pohled na trať | foto: Formula1.com

Prohlédněte si připravovaný městský okruh v Hanoji, kde se v roce 2020 pojede první Velká cena Vietnamu, jak dnes oficiálně potvrdilo vedení Liberty Media. Inspiruje se slavnými světovými okruhy - Nürburgringem, Monakem či Suzukou.

Nová 5 565 metrů dlouhá trať bude obsahovat 22 zatáček a v kalendáři bude po Monaku, Singapuru a Baku čtvrtým městským závodem. Pro závodění rychlých monopostů ji připravuje známá architektonická společnost Hermanna Tilkeho.

Ve svém návrhu se inspiruje okruhy z celého světa, podobně jako tomu je v případě Okruhu Amerik v USA. V Hanoji se chystá v západní části města poblíž My Dinhova národního stadionu. Nepůjde tedy o klasický městský okruh s pravoúhlými zatáčkami, cílem je podpořit atraktivní závodění, které by bylo zároveň náročné pro jezdce.

První dvě zatáčky vycházejí z úvodních zatáček německého Nürburgringu. Povědomě vypadá i sekvence zatáček 12 - 15, ty si pro změnu berou inspiraci ze slavného monackého okruhu, konkrétně od první zatáčky do kopce k Massenet.

Zatáčky 16 - 19 s rychlými změnami směru připomínají Esíčka ze Suzuky, zatímco poslední tři zatáčky si berou za vzor malajský Sepang: rychlá levo-pravá zatáčka následovaná užším nájezdem. Představuje potenciální místo pro chyby a otevírá prostor pro jezdce za soupeřem, aby využil aerodynamického stínu a pokusil se o předjetí do první zatáčky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy