Sauber ve vývoji předčí i špičkové týmy, všímá si Force India

Týmu svými výkony hodně pomáhá také talentovaný Charles Leclerc | foto: Sauber Motorsport AG

Šéf Force Indie Otmar Szafnauer poukazuje na kvality svého švýcarského soupeře, který ve vývoji letos překonal i špičkové týmy vzhledem k pokroku, který se svým vozem učinil proti minulé sezóně.

Sauber loni skončil s pouhými pěti body mezi konstruktéry poslední, když pod vedením Moniši Kaltenbornové závodil s rok starou pohonnou jednotkou Ferrari. Na počátku letošní sezóny v Melbourne byl jeho vůz C37 také nejpomalejší, postupně se z něj ale stal zdatný soupeř ve středu pole, jenž často sahá po bodech - nyní jich má na svém kontě už 36 a předčí Williams i Toro Rosso.

"Myslím si, že ve vývoji meziročně předčí špičkové týmy. Vzhledem k tomu, jak zakončili loňskou sezónu, svým vývojem překonali všechny. Nevím, jak k tomu dojde u malého týmu, musíme na to ale přijít, protože to jsou chytří kluci," popisuje Szafnauer.

Podle něj ale kvůli příliš velkému úsilí věnovanému letošnímu monopostu může příští rok ztrácet: "Nevím, kdy přestali vyvíjet letošní auto, protože my jsme s ním skončili před celkem dlouhou dobou, abychom se soustředili na příští rok."

"Pokud pokračují ve vývoji letošního auta v oblastech, které se nepřenesou do příštího roku, pak by jim to mohlo uškodit. Pokud se budou dát přenést, pokud to, co se naučíte letos, bude fungovat také příští rok, pak to na škodu nebude, můžou to využít. Ale rychlost jejich vývoje na mě zapůsobila, je fakt velmi působivá," dodává šéf Force Indie.

Frederic Vasseur, který letos Kaltenbornovou nahradil, ale již dříve uvedl, že se Sauber přestal na letošní vůz C37 soustředit na konci července. Příští rok sice přijdou o svou hvězdu Charlese Leclerca, místo něj ale z Ferrari dorazí zkušený Kimi Räikkönen, po jehož boku bude nastupovat Antonio Giovinazzi.

Souboje uprostřed pole zatím vyznívají lépe pro Force Indii | foto: Sauber Motorsport AG

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy