"Leclerc mě bude chtít porazit, budeme však muset spolupracovat," upozorňuje Vettel

Sebastian Vettel s Ferrari SF71H v Mexiku | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel tvrdí, že v příští sezóně bud klíčové, aby s novým týmovým kolegou navzájem spolupracovali pro zájmy Ferrari.

Po sezóně si Leclerc se současným závodním jezdcem Scuderie Kimim Räikkönenem svá místa prohodí - Fin zamíří k Sauberu a 21letý Monačan do Maranella. O jeho talentu není pochyb, stále mu však scházejí zkušenosti, jelikož má za sebou v F1 teprve jednu sezónu, a to ještě ne zcela kompletní.

Obává se Vettel nového týmového kolegy, který mu chce od samotného počátku pěkně zatápět? "Bude to určitě odlišné, protože Charles není Kimi a Kimi není Charles. Je mladý, takže toho bude mít v hlavě hodně, hodně věcí se mu bude honit myslí. Proto si myslím, že s ohledem na tým budeme muset na dráze spolupracovat," odpovídá Seb.

"Jsem si jistý tím, že mě chce porazit, a já chci porazit ho, pravidla jsou jasná. Stejné to bylo s Kimim. Podle mě je ale klíčové, abychom spolupracovali, a jak jsem řekl, hlavou se mu bude honit spousta myšlenek," pokračuje pro Motorsport Vettel.

Sebastian Vettel na tiskové konferenci se svým příštím týmovým kolegou Charlesem Leclercem (vlevo) | foto: Sauber Motorsport AG

"Jsem jeho týmovým kolegou, takže jsem tady také kvůli tomu, abych pomáhal. Jsem tím posledním, kdo by se pokoušel něco skrývat, hrát nějaké hry nebo něco takového. Proto si myslím, že jsem velmi dobře vycházel s Kimim, protože v tomto ohledu jsme si velmi podobní. Takže uvidíme," přemýšlí pilot Ferrari, jenž letos prohrál svou bitvu s Lewisem Hamiltonem a pátý titul mistra světa.

I když jeho současný kolega bude pokračovat u Sauberu, tak on sám je skeptický vůči tomu, že by v F1 vydržel tak dlouho: "No, bylo by to dalších 10 let, abych jezdil tak dlouho jako Kimi. Je to dlouhá doba. Stejně dlouhá, jako jsem zde, v podstatě by tedy teď šlo o polovinu. Nevím. Celkem by šlo o 400 velkých cen. Nevím, nikdy byste neměli říkat nikdy, ale asi ne. Nevím. Záleží, víte? Pokud příštích 10 let budu s Ferrari vyhrávat, pak jo, proč ne?"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy