Hamilton se zařadil mezi legendy

Lewis Hamilton slaví 5.titul mistra světa v Mexiku | foto: Pirelli

Lewis Hamilton se v neděli stal pětinásobným mistrem světa vozů Formule 1. Stejný počet jich v historii získal již pouze Juan Manuel Fangio a o dva více Michael Schumacher. Třiatřicetiletý rodák z anglického Stevengate se tak zařadil mezi legendy.

Svůj první titul s McLarenem získal před deseti lety, avšak na tiskové konferenci po závodě uvedl, že poslední je jeho nejlepší. A není divu. Je totiž jasné, že letos bychom těžko hledali nějakou chybu, kterou udělal.

"Je to nejen osobnost F1, avšak zařadil se mezi největší britské sportovce. Tečka," okomentoval situaci David Croft ze SkySports.

Soupeři mu vzdávali hold a gratulace přicházely z celého světa. Laťku Hamilton zvedl hodně vysoko a podle jeho slov cítil v neděli především velkou pokoru a skromně děkoval především rodině. Slovo skromnost opakoval mnohokrát, zatímco se usmíval a na ramenou měl britskou vlajku.

Nerozpakoval se ohodnotit závod v Mexiku za hrozný a prozradil, že mu pár dní před závodem zemřel dědeček.

Našel si ale i čas na vtipkování a to když se jej začal ptát argentinský novinář Fernando Alonso. "Nikdy jsem si nemyslel, že se mě Fernando Alonso bude ptát na otázky," usmál se. 

Mnozí mu vyčítají jeho životní styl, avšak na otázku, zda jej naopak aktivity, kterým se věnuje ve svém volném čase, nenabíjejí a nepomáhají mu, odpověděl, že rozhodně ano.

Zároven prý stále cítí ten oheň a touhu po vítězství. "Stále závodím s tím odhodláním a nadšením, jako když mi bylo osm. To miluji. Budu pokračovat, dokud to neodezní, což si však nemyslím, že se stane. Ale biologické hodiny v jednu chvíli zastaví," uvedl.

Většina osobností z F1 se shoduje, že jako osobnost Hamilton vyrostl a podle espn.com by se toho měl každý, kdo s ním bude chtít  bojovat o titul, obávat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy