Bezmocný Ricciardo moc rád přenechá svůj "prokletý" Red Bull Gaslymu

Daniel Ricciardo v Mexiku cíl opět neviděl | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo má neuvěřitelnou smůlu: po skvělé sobotě, kdy vyhrál kvalifikaci, ze včerejšího závodu v Mexiku odstoupil kvůli poruše již poosmé v letošní sezóně. Ještě pár kol před cílem se přitom držel na druhém místě za svým týmovým kolegou Maxem Verstappenem.

"Nemyslím si, že slovo 'frustrace' to ještě vystihuje. Všechno mi připadá beznadějné. Víte, teď upřímně nevidím smysl v tom, abych jezdil v neděli, nevidím smysl v absolvování dalších dvou závodů. Tak dlouho jsem už nezažil čistý závod nebo víkend. Nejsem pověrčivý, nic z takových kravin, ale... to auto je prokleté. Nemám slov," komentoval svůj předčasný konec.

"Myslím, že bezmocný je to nejlepší slovo. Víte, i dneska - starty byly po celý víkend dobré, cvičné starty, a před závodním startem to zas bylo všechno mimo. V neděli dochází k různým věcem, nemám pro to už žádné vysvětlení. Auto... nechám Gaslyho, ať s ním jezdí. Já jsem s ním hotov," pokračuje naštvaný Ricciardo.

Daniel Ricciardo na starých super-měkkých pneumatikách odolával tlaku Sebastiana Vettela | foto: Red Bull Content Pool

Jeho závod podle šéfa Christiana Hornera ukončila závada hydrauliky, která potkala také Verstappena v druhém pátečním tréninku: "Musíme dostat auto zpět, abychom si tím byli jistí. Deset kol před cílem jste ale viděli vycházet kouř z jeho zadní části."

"Je to pro něj zkrátka zdrcující, protože jel skvělý závod na starých pneumatikách, držel za sebou Sebastiana [Vettela] před tím vše vypovídajícím kouřem. Auto mohl akorát odstavit. To, že jsme měli mít oba na nejvyšším stupínku, je hořkosladké," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy