Hamilton nechal v závěrečném boji o pozici Verstappenovi "příliš mnoho místa" + VIDEO

Verstappen v boji s Hamiltonem | foto: Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton na tiskové konferenci po Velké ceně Spojených států připustil, že Maxovi Verstappenovi v boji o stříbro nechal příliš mnoho místa. V dalších pokusech se už tak blízko nedostal, a proto skončil až třetí.

"Musel jsem být velmi opatrný v tom, jak se kolem nich pohybovat. Šampionáty se nevyhrávají bojováním a hloupými chybami," popisuje Hamilton, který si uvědomoval, jak dokáže být Verstappen tvrdý při obraně svého místa.

"Najel jsem do té zatáčky, nechal jsem mu příliš mnoho místa, jen abych si byl jistý, že se nedotkneme, abych například nebyl vyřazen, protože jsem nevěděl, jestli mu to do mě neuklouzne vlivem nedotáčivosti nebo zda nebude agresivní," pokračuje lídr šampionátu, kterého těšilo to, že dojel před svým hlavním soupeřem - Sebastianem Vettelem.

"Tito kluci chtějí závod zřejmě vyhrát stejně jako já, ale jsou ochotni ho riskovat kvůli sušence. Já nemusím být v takovém rozpoložení. Zkrátka jen potřebuji nasbírat body a myslet dlouhodobě. Část mého já chce všechno riskovat pro vítězství, ale jiná zase chce, abych splnil práci. Pokud bych byl například s Maxem agresivní, Seb by mohl dojet třetí či druhý a já bych mohl ztratit náskok, takže si myslím, že jsem se rozhodl dobře," vysvětluje pilot Mercedesu.

Samotný Verstappen, jenž dojel po startu z 18. pozice a parádní jízdě na druhém místě, s Hamiltonem souhlasil v tom, že byl Brit při souboji hodně štědrý: "Myslím, že mě mohl trochu více zmáčknout, jo!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy