Vettel penalizován. "Pravidla nejsou správná," zlobí se

Sebastian Vettel po závodě v Rusku | foto: Scuderia Ferrari

Během pátečního tréninku se objevila červená vlajka a Sebastian Vettel nezpomalil. Vysloužil si proto penalizaci tří míst na startu do závodu v USA.

Během prvního tréninku se kvůli štěrku (poté, co Charles Leclerc vyjel mimo) na trati objevily červené vlajky. Sebastian Vettel byl poté povolán ke komisařům, neboť nezpomalil.

Podle komisařů Němec nejel dostatečně pomalu v sektoru šest a sedm, kde bylo štěrku nejvíce. Vysloužil si tak penalizaci tří míst na startu do nedělního závodu a také dva body na jeho licenci.

Vettel matematicky stále bojuje o titul mistra světa, avšak Hamiltonovi k tomu stačí pouhých osm bodů a bude rozhodnuto již tento víkend. Pilot Ferrari byl penalizací rozhořčen a považuje tato pravidla za špatná. Podle něj je nutné zpomalit, avšak nesouhlasí s měřením delta časů a hodnocením, zda jezdec zpomalil dostatečně.

"Měl by se používat selský rozum ohledně pravidel, která máme. Uvést, že 27.7 s přesně už neodpovídá pravidům podle mě není správné. Zpomalil jsem, musel jsem se pořádně podívat kolem, co se děje a pravidla jsou jasná, takže víme, že musíme ubrat," komentuje situaci Vettel.

Vzhledem k mokru byl nyní cílový čas menší a tak prý měl asi zpomalit na 40-50 km/h. Dodal, že příště to už udělá, ačkoliv si nemyslí, že je to správné.

"Může do vás někdo narazit, ale nedostanete penalizaci. Komisaři byli velmi specifiční ohledně toho, že mi trvalo 27.7 s zpomalit. Vysvětloval jsem jim, že jsem vlajku viděl, zpomalil jsem a rozhédl se, abych zjistil, zda někde není havarované auto a potom jsem zpomalil výrazně, abych se držel pravidel. Podle nich to trvalo příliš dlouho," uvedl.

Navíc prý ani rychlost a výkon jeho Ferrari není příliš povzbudivé a nejsou tak dostatečně konkurenceschopní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy