"Vandoorne je jedním z největších talentů Formule 1," tvrdí Alonso

Stoffel Vandoorne u McLarenu moc štěstí na konkurenceschopnou techniku neměl | foto: McLaren

Fernando Alonso se podivuje nad podivnou situací ve Formuli 1, která přijde o jeden ze svých největších talentů. Pro Stoffela Vandoornea se nenašlo místo, proto od příštího roku bude závodit ve Formuli E.



Alonso svého mladšího týmového kolegu sice jasně předčí, nejde však o žádného průměrného jezdce, jenž by se do Formule 1 dostal jen díky penězům: "Samozřejmě to je svým způsobem škoda, protože si myslím, že Stoffel je jedním z největších talentů."

Z mladých jezdců podle něj svými schopnostmi vyniká Vandoorne a nová posila Ferrari: "Existují jen dva piloti, kteří dominovali ve Formuli 2: Leclerc a Stoffel. Oba si připsali všechny ty úspěchy: pole positions, vítězství atd. Jeden z nich bude příští rok bojovat o titul a ten druhý v F1 nebude," pokračuje pilot McLarenu.

"Taková je momentálně Formule 1 a sport. Musíte být na tom nejlepším místě v ten nejlepší okamžik - a Stoffel měl zřejmě s načasováním smůlu," usuzuje Alonso, jenž příští rok také opustí královskou disciplínu motorsportu.

Stoffel Vandoorne se svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem, jenž si cení jeho závodních schopností | foto: McLaren

"Takové to bylo asi v F1 vždycky. Možná ne tak extrémní, jako v případě Stoffela, protože je jedním ze dvou největších talentů v padoku, ale tu situaci je těžké změnit," dodává 37letý Španěl, který ve Formuli 1 vybojoval dva mistrovské tituly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy