Haas s Grosjeanem a Magnussenem i v roce 2019

Kevin Magnussen a Romain Grosjean budou hájit barvy Haasu i v další sezoně | foto: Haas F1 Team

Haas si pro sezonu 2019 ponechá nezměněnou jezdeckou sestavu, tedy Kevina Magnussena a Romaina Grosjeana.

Šéf týmu, Günther Steiner, tuto novinku potvrdil v rámci GP v Rusku. Dvojice tedy v týmu v roce 2019 pojede už třetí sezonu. "Od začátku jsme potřebovali zkušené jezdce, kteří urychlí vývoj našeho vozu a našeho týmu. V Romainu Grosjeanovi a Kevinu Magnussenovi máme dva velmi dobré a zkušené jezdce. Mezi loňským a letošním rokem jsme se drasticky zlepšili, takže ponechání si obou jezdců bylo poměrně jednoduchým rozhodnutím," říká Günter Steiner

V letošní sezoně je zatím lepší Kevin Magnussen, kterému se 49 body patří devátá příčka v šampionátu. "Nikdy jsem nebyl v lepší situaci než je ta, ve které jsem v Haas F1 Teamu. Tento tým tvoří závodníci a všichni usilujeme o stejnou věc. Není zde žádná byrokracie a vše je velmi přímočaré. Gene Haas [majitel týmu] se stará o efektivitu a společně s Güntherem Steinerem vytvořili velmi efektnivní prostředí, které z lidí dostává to nejlepší. Všichni si vzájemně věříme a to je důvod, proč jsme toho tolik dosáhli."

Dán později během dne potvrdil, že s týmem má podepsanou smlouvu dokonce na dva roky: "Jsem extrémně šťastný, že mohu pokračovat s Haasem další dva roky. Měl jsem dva dobré roky, hodně jsem se toho naučil a jako jezdec jsem hodně vyrostl a našel svoje místo. Těším se na další dva roky a možná i více. Jsem rád, že mám smlouvu na dva roky, protože vám to dává možnost přijít s tím, co chcete. Nemusíte se ohledně toho stresovat už v prvním roce. Můžete přijít na to, co chcete dělat po další rok a půl. Můžete se soustředit na budoucnost bez nějakého stresu."

Romain Grosjean a Kevin Magnussen v závodě v Rakousku | foto: Haas F1 Team

Zatímco setrvání Magnussena u týmu bylo díky dobrým výsledkům tak nějak očekáváno, tak Romain Grosjean nezažívá tak povedenou sezonu a někteří nad jeho setrváním u týmu pochybovali. Na druhou stranu pro Haas vyjel díky čtvrtému místu v Rakousku nejlepší výsledek. Od té doby přidal další tři bodovaná umístění. Haas díky tomu může bojovat s Renaultem o čtvrté místo v šampionátu. Francouze tak u amerického týmu čeká čtvrtá sezona, když je u Haasu už od jeho debutu v roce 2016. 

"Je skvělé vidět, čeho tento tým dosáhl v tak relativně krátkém čase. A na některé, kteří zde jsou od samého začátku, jsem velmi hrdý. Do toho, aby byl Haas F1 Team konkurenceschopný jsme všichni dali hodně úsilí a obětování. Jsem velmi šťastný, že mohu pokračovat s Haas F1 Team a mohu reprezentovat Haas Automation a všechny naše partnery. Gene vybudoval něco speciálního - něco, co můžeme udělat ještě lepším - a je ctí být součástí toho," řekl Romain Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy