Salo zpochybňuje výběr Giovinazziho: "Rozbil hodně aut, měli si nechat Ericssona"

Marcus Ericsson se Sauberem C37 v Maďarsku | foto: Sauber Motorsport AG

Podle bývalého pilota Formule 1 Miky Sala udělal Sauber chybu, když dal před příští sezónou v závodní sedačce po boku Kimiho Räikkönena přednost Antoniovi Giovinazzimu před zkušenějším Marcusem Ericssonem.

Sauber tento týden oznámil, že po boku Icemana, jenž přijde z Ferrari, bude příští rok nastupovat Antonio Giovinazzi místo Marcuse Ericssona, na kterého zbude pouze místo třetího jezdce a velvyslance značky Alfa Romeo. Mnoho lidí tuto nominaci pochvaluje, Švéda mají pouze za platiče bez dostatečného talentu.

Salo se s tím však neztotožňuje. "Nejsem moc překvapený, ale chtěl jsem, aby Ericsson pokračoval. Je mi líto, že o své místo přijde," uvádí na úkor jezdce, který letos nasbíral 7 mistrovských bodů a v šampionátu mu tak patří až 17. příčka - za ním zůstávají pouze Lance Stroll (6 bodů), Brendon Hartley (2 body) a Sergej Sirotkin (1 bod).

Zpochybňuje přitom angažování Giovinazziho po jeho loňském představení, kdy v úvodních dvou velkých cenách zaskakoval za zraněného Pascala Wehrleina.

Antonio Giovinazzi bude za Sauber příští rok závodit místo Marcus Ericssona - dobrá volba? | foto: Sauber Motorsport AG

"O moc více toho o něm nevím, ale těch několik výkonů bylo hodně nešťastných. Rozbil hodně aut. Možná dokáže dobře závodit a šlo pro něj o těžkou situaci. Možná nebyl připravený a teď je," uvažuje bývalý finský jezdec.

"Vypadá to, že chtěli vedle Kimiho mladého jezdce. A u Sauberu vidíte, že chtějí s Ferrari úzce spolupracovat. Auto je vyvíjeno stejným směrem jako Ferrari, aby pokračovali ve zlepšování výsledků," dodává Salo ve svém komentáři.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy