Kdo bude jezdit po boku Räikkönena? Sauber oznámil druhého jezdce pro rok 2019

Antonio Giovinazzi bude příští rok závodit | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým dnes potvrdil druhého závodního pilota, jenž v příští sezóně v sestavě doplní Kimiho Räikkönena. Šanci dostane další mladík z řad Ferrari.


Sauber s potěšením oznamuje, že za něj bude závodit Antonio Giovinazzi, který dostane přednost před Marcusem Ericssonem. V prohlášení poukazuje na přirozenou volbu vzhledem k hlavnímu sponzorovi, kterým je Alfa Romeo. Švéd nicméně v Hinwilu zůstane - bude tam plnit roli třetího jezdce a velvyslance značky.

Mladý Ital v F1 debutoval již v roce 2017 se Sauberem, když nahradil zraněného Pascala Wehrleina. Tehdy odjel závody v Austrálii (skončil dvanáctý) a v Číně, kde se proslavil spíše svými karamboly (neklasifikován). Kromě toho se švýcarským týmem absolvoval i několik pátečních tréninků.

"Těší mě, že se přidám k Sauberu. Tímto se mi plní sen a zároveň to je velkým potěšením mít možnost závodit za tento tým. Jakožto pro Itala jde pro mně o velkou poctu reprezentovat v tomto sportu tak ikonickou a úspěšnou značku, jakou je Alfa Romeo. Chtěl bych poděkovat Scuderii Ferrari a F1 týmu Alfa Romeo Sauber za to, že mi poskytli tuto skvělou příležitost. Jsem velmi motivován a už se nemůžu dočkat, až začnu pracovat na společném dosažení skvělých výsledků," komentuje Giovinazzi.

Antonio Giovinazzi se Sauberem C36 v loňské kvalifikaci na GP Číny | foto: Sauber Motorsport AG

Šéf týmu Frédéric Vasseur dodává: "Moc nás těší odhalení kompletní jezdecké sestavy pro rok 2019. Nejprve jsme podepsali Kimiho Räikkönena, výjimečně talentovaného jezdce, jenž přispěje k vývoji našeho vozu a urychlí pokrok týmu jako celku.

Společně s Alfou Romeo s radostí vítáme Antonia Giovinazziho, jenž nahradí Charlese Leclerca. Již jsme s ním měli v minulosti možnost spolupracovat, tehdy prokázal skvělý potenciál. Jsme velmi odhodlaní a motivovaní. Naším cílem je pokračovat v pokroku a ve společném boji o pozice, které se počítají!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy