"Chci se stát nejlepším pilotem F1, Verstappena ale zničit nechci," říká smělý Gasly

Pierre Gasly bude příští rok závodit za Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

Pierra Gaslyho příští rok čeká povýšení z Toro Rosso do A-týmu. V něm si pochopitelně přeje uspět a stát se mistrem světa, nejde tam ale s cílem Maxe Verstappena zničit.

"Určitě ho nechci zničit, ale oba jsme závodní jezdci a samozřejmě jdu do Red Bullu s tím, abych byl tím nejlepším. Chci být nejlepším pilotem Formule 1, a to si přeje i Max," vysvětluje Gasly.

Verstappen je považován za velký talent F1, Gasly nahrazující Daniela Ricciarda si určitou výhodu může přinést - totiž znalost pohonné jednotky Hondy, na níž Red Bull příští rok po letech s Renaultem přechází, aby získal status továrního týmu.

Dvaadvacetiletý pilot Toro Rosso přitom nepochybuje, že japonský výrobce přijde s konkurenceschopným motorem a uspěje: "Dělají maximum - všechno pro to, aby uspěli."

Honda jako každý rok slibuje velké zlepšení | foto: Red Bull Content Pool

"Musíme jim dát určitý čas, ale příští rok chtějí vyhrávat a já doufám, že o vítězství budeme schopni bojovat hned od počátku. Honda má všechno pro to, aby to bylo úspěšné. Jen stále potřebují najít trochu výkonu," uznává Gasly.

K tomu bude muset přidat i spolehlivost jako jediná musela u Brendona Hartleyho sáhnout již po šestém spalovacím motoru - povoleny jsou přitom pouze tři na sezónu. Pro svůj domácí závod v Suzuce chystá novou verzi pohonné jednotky, kterou si zřejmě vyzkouší již tento víkend v Rusku. V Sakuře jsou naplněni optimismem, protože jsou v přípravách na rok 2019 údajně napřed.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy