Red Bull bude mít letos reálnou šanci na vítězství už pouze v jednom závodě

Max Verstappen s Red Bullem RB14 v kvalifikaci na GP Belgie | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner prozradil, ve kterým ze zbývajících šesti závodech bude mít jeho tým reálnou šanci na to, aby porazil Mercedesy a Ferrari.



Rakouské stáji se v roce 2018 podařilo vyhrát už třikrát (GP Číny, Monaka a Rakouska), naposledy v Singapuru pak dojel Max Verstappen cílem jako druhý o devět sekund za Lewisem Hamiltonem. Svou velkou šanci cítí ve velké ceně, která je na programu na konci října a v níž loni triumfoval.

"Myslím si, že Mexiko je reálně zřejmě za normálních podmínek jediný pokus, který nám zbývá. Snad se před koncem roku dočkáme několika dalších pódií," komentuje Horner příležitosti svého týmu.

Šéf Mercedesu Toto Wolff má radost z toho, že se Red Bull zapojuje do bojů na čele, obzvlášť když se Verstappenovi podaří dostat se před Vettela, jenž na lídra šampionátu Hamiltona ztrácí 40 bodů. Ve hře jich je ale ještě 150.

Max Verstappen loni v Mexiku na nejvyšším stupínku - dosáhne letos Red Bull stejného výsledku? | foto: Red Bull Content Pool

"Red Bull byl v Singapuru skutečným faktorem. A pokud budou moci do konce sezóny sehrát větší roli, pak to je pro ně dobré je mít v té směsici. Je to dobré pro fanoušky a pro závodění. Užíváme si to," říká Wolff.

"Mexiko bude dalším závodem, kde by měli být papírově opravdu rychlí. Ale kdo ví, k čemu dojde v Soči a v Suzuce," přisuzuje šéf Mercedesu svému soupeři i tam velké šance.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy