Vettel prozradil, na čem byl postavený jejich vztah s Räikkönenem

Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen na čtvrteční tiskovce | foto: Scuderia Ferrari

Vettel je smutný, že Räikkönen již nebude příští rok jeho týmovým kolegou u Ferrari. Jejich vztah fungoval dobře, přesto se cesty obou pilotů na konci tohoto roku rozejdou.

"Ano, absolutně," odpověděl Vettel na dotaz, zda byl Räikkönen jeho nejlepším týmovým kolegou. Jedna věc jsou podle Němce výsledky a čísla, ale to není nejdůležitější.

"Myslím si, že nejdůležitější je, jestli mají týmoví kolegové vůči sobě respekt, nebo spolu řešíte blbosti. A s Kimim byly hlouposti od začátku tabu a nemyslím si, že by se to mělo změnit."

Vettel a Räikkönen spolu vycházeli dobře nejen coby týmoví kolegové u Ferrari, již předtím byli přáteli a na některé závody cestovali společně.

Ferrari angažovalo pro příští rok místo exšampiona Räikkönena nadějného Charlese Leclerca ze svého juniorského programu.

"Je to velká šance pro Charlese, ale také je smutné vědět, že už tu nebude Kimi, neboť jsme společně vycházeli velmi dobře i přesto, že jsme odlišní."

Vettel také zlehčil vliv stárnutí na výkony. "Pokud jste rychlý a máte talent, vyšší věk nevadí. Rychlý a talentovaný můžete být i když jste podle papíru starý. Kimi je toho zářným příkladem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy