"Kimi by měl se závoděním spíše skončit a nechat místo mladším," domnívá se Brundle

Kimi Räikkönen na tiskové konferenci | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý pilot Formule 1 a současný televizní komentátor Martin Brundle usuzuje, že by zřejmě bylo lepší, kdyby Kimi Räikkönen se závoděním skončil a přenechal místo některému z talentovaných mladších jezdců, kteří čekají na svou příležitost.



Ferrari včera oznámilo, že si 38letý finský pilot prohodí své místo s Charlesem Leclercem ze Sauberu. Příchod mladého pilota do Maranella se čekal, Kimiho setrvání o další dvě sezóny v F1 ale už méně.

"V F1 dochází tak trochu k výměně stráží. Příchod Leclerca k Ferrari dává smysl. Vettelovi a týmu to dodá energii. Leclercovi je 20 let a oni ho můžou připravit na budoucnost, což je to, co potřebují," hodnotí Brundle mladou posilu Scuderie.

Rozhodnutí Kimiho pokračovat v závodění za tým středu pole však nepovažuje za nejšťastnější. Pro celou řadu mladých pilotů jde o špatnou zprávu.

"Räikkönen je skvělý a populární jezdec, ale já bych si částečně přál, aby nyní ustoupil, protože pro příští rok je momentálně hodně skvělých mladých kluků bez místa," pokračuje 59letý Brit, jenž má na svém kontě 158 startů v F1 za týmy Tyrrell, Zakspeed, Williams, Brabham, Benetton, Ligier, McLaren a Jordan.

Kimi Räikkönen si užije posledních pár závodů za Ferrari, poté bude ještě 2 roky pokračovat u Sauberu | foto: Scuderia Ferrari

"Esteban Ocon je toho dobrým příkladem. Máme také Stoffela Vandoornea či George Russella vedoucího mistrovství světa Formule 2. Pro Räikkönena to je tedy teď očividně konečná, když se přesouvá k Sauberu, kde bude jezdit do svých 41 let, což je trochu překvapující.

Ale obdivuji to, že chce v závodění pokračovat. Jen doufám, že to pro něj není krok příliš daleko. Snad nebude litovat toho, že neodešel na vrcholu," dodává Brundle.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy