Piloti Red Bullu nečekají, že budou v Singapuru tak konkurenceschopní jako v Monaku

Max Verstappen s Red Bullem RB14 v Monze | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo a Max Verstappen pochybují o tom, že budou tento víkend v Singapuru tak konkurenceschopné auto, jako tomu bylo v květnu na podobném typu okruhu v Monaku. Kdo je podle nich favoritem?



Australský pilot tam s Red Bullem dominoval, když ovládl všechny tři tréninky, kvalifikaci a závod vyhrál se sedmisekundovým náskokem před Sebastianem Vettelem. V Singapuru ale podle něj bude mít nejrychlejší auto Ferrari.

"Cítím, že se od Monaka zlepšili. Myslím, že jsme se také zlepšili, ale ne tolik co oni [Ferrari]. Samozřejmě, že v Monaku jsme nad nimi měli trochu navrch, ale Singapur pro nás zřejmě nebude tak silný. Řekl bych, že před Singapurem je favoritem Ferrari, ale uvidíme. Snad to bude dost těsné," přeje si Ricciardo.

Daniel Ricciardo s Red Bullem dokázal Ferrari i Mercedesy v Monaku porazit | foto: Pirelli

Jeho týmový kolega Verstappen je také o něco pesimističtější, pokud jde o šance Red Bullu na vítězství o tomto víkendu: "Myslím, že to rozhodně nebude tak dobré jako v Monaku. Určitě v Singapuru budeme blíže. Do úvahy připadá celá řada výsledků vzhledem k safety carům, strategii."

"Možná to bude mnohem těžší získat pole position, protože ostatní udělali s motory velké pokroky. Očekávám to také v Singapuru - stále tam je několik rovinek, kde to může dělat rozdíly. Ale pokud se dokážeme držet do tří či čtyř desetin, pak to bude dobré," uzavírá 20letý Holanďan.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy