"U Red Bullu Vettel takové chyby nedělal," říká Marko přející titul spíše Ferrari než Mercedesu

Sebastian Vettel v době, kdy jezdil za Red Bull pod dozorem Helmuta Marka | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko hodnotí letošní sezónu Sebastiana Vettela. Mistrovský titul by na jejím konci přál spíše Ferrari než Mercedesu, který jej letos již počtvrté za sebou obhajuje.



Sezóna 2018 se zatím vyvíjí lépe pro Lewise Hamiltona, Vettel na něj po 13 závodech ztrácí v těsném duelu 17 bodů. Komu by přál vítězství Helmut Marko? "Byl bych radši, kdyby vyhrálo Ferrari a ne zase Mercedes. Sebastian je momentálně duševně silnější a má lepší auto," odpovídá.

Ztráta jejich bývalého pilota, s nimž v letech 2010 - 2013 získali čtyři tituly po sobě, není nikterak tragická. "Vzpomínám si na sezónu, v níž jsme ztráceli 50 bodů na Fernanda Alonsa. Sebastian to stáhl, jelikož v závěru sezóny odjel neuvěřitelně precizní závody. Doufám, že to dokáže opět předvést," přeje si odborný poradce Red Bullu.

Sebastian před závodem v Německu dokonce šampionát vedl, jenže tam za mokra zbytečnou havaroval a vítězství přenechal svému největšímu rivalovi z Mercedesu. Čím to je, že se mu to u Red Bullu nestávalo? "Možná je na něj a na Ferrari vyvíjen tak velký tlak. S námi tyto chyby nedělal," domnívá se Marko.

Sebastian Vettel těsně za Mercedesem Lewise Hamiltona | foto: Mercedes AMG F1 Team

Tento víkend se v Monze bude pilot Ferrari dále stáhnout náskok Hamiltona. Na vítězství si věří: "Máme dobré auto, které, jak se zdá, funguje všude. Snad si dokážeme přenést rychlost a tempo do dalšího závodu," uvedl po vítězství v Belgii.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy