"Pokud jde o čistý talent, pak je Alonso na stejné úrovni jako Schumacher," hodnotí Massa

Fernando Alonso (vlevo) a Michael Schumacher na tiskové konferenci v Silverstone před 12 lety | foto: Lotus F1 Team

Bývalý pilot Formule 1 Felipe Massa srovnává talent Fernanda Alonsa s Michaelem Schumacherem, s nimiž během své kariéry spolupracoval. Zároveň vyjádřil jisté pochopení pro Daniela Ricciarda, jenž po sezóně 2018 opustí Red Bull.



Massa skončil v F1 loni, nyní se rozpovídal o svých bývalých týmových kolezích. Michaela Schumachera zažil v Maranellu v roce 2006, s Fernandem Alonsem po svém boku jezdíval v letech 2010 - 2013. Nyní v televizním show Conversa com Bial okomentoval jejich pilotní schopnosti.

"Pokud jde o čistý talent, tak bych zařadil Michaela a Fernanda na stejnou úroveň. Alonso má dar, lehkost, pochopení závodu a jezdí neuvěřitelně rychle. Je vysoce inteligentním pilotem s rozsáhlou škálou schopností, a to všechno bych také řekl o Michaelovi," říká Brazilec.

"Musím připustit, že to nebylo jednoduché jezdit po jeho boku," poukazuje dále na Alonsa. "S Michaelem jsem měl blízký vztah - byl jsem mladý a dychtivý přijmout veškeré poznání sedminásobného šampiona. A Schumacher se ke mně choval velmi dobře."

Felipe Massa (vlevo) si s Michaelem rozuměl podstatně lépe než s Fernandem | foto: Scuderia Ferrari

"Ale s Fernandem jsem musel bojovat odlišným způsobem. Mimo závodní auto jsem s Alonsem neměl žádné problémy - vždy jsme udržovali zdravý pracovní vztah. U Fernanda to je jedna věc," popisuje Brazilec společné období u Ferrari.

"Ale když zaklapne hledí přilby, tak se stává jinou osobností. Dokáže tým rozdělit. Pozorovali jsme to u mnoha závodních týmů, za které jezdil. Já to vnímám jako problém. Bez toho možná mohl díky svému talentu získat více," hodnotí Massa.

Felipe Massa slaví s Fernandem Alonsem na pódiu v Brazílii 2006 - ještě dlouho před tím, než se oba sešli u Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Alonso stále neoznámil své budoucí plány - zda bude pokračovat v F1 nebo přejde do IndyCar. Překvapení před letní přestávkou naopak připravil svým oznámením Daniel Ricciardo, který opustí Red Bull a po sezóně zamíří ke konkurenčnímu Renaultu.

"Daniel, stejně jako my ostatní, neví, co se příští rok stane s motory Honda. Také není moc spokojený s Maxem Verstappenem. Je to risk, který mu může či nemusí vyjít," poznamenává Massa.

U Red Bullu vzniká volné místo, které rozhodně nezaplní Alonso. Šéf rakouské stáje Christian Horner o něm řekl, že kam přijde, tam působí chaos, a že oni dají raději přednost některému z mladíků - hovoří se o Pierre Gaslym a Carlosovi Sainzovi.

Fernando se však na Twitteru komentářům Hornera vysmál - kromě několika smajlíků přidal komentář: "Rozhodně jedna z nejlepších hlášek vůbec!!! Letní hit!!" a hashtag: "Ne, díky!"



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy