"Chci co nejdřív bojovat o titul!" Gasly se cítí být připravený na to, aby nahradil Ricciarda

Pierre Gasly s vozem Toro Rosso STR13 ve Francii | foto: Red Bull Content Pool

Pierre Gasly má před sebou vidinu postupu do Red Bullu a cítí se být připravený nahradit Daniela Ricciarda, jenž stáj po sezóně překvapivě opustí. Rád by co nejdříve bojoval i titul mistra světa Formule 1.



Rakouský tým díru po Ricciardovi nechce zacelit žádným zkušeným pilotem, podle svého šéfa Christiana Hornera dají spíše šanci některému z mladíků. Mezi hlavní kandidáty patří Carlos Sainz, momentálně zapůjčený Renaultu, a Gasly jezdící v Toro Rosso.

"Rád bych, aby k tomu došlo, ale moc na to nemyslím. Se svou sezónou u Toro Rosso jsem zatím spokojený a jsem rád, že jsem tady. Momentálně podle mě není ještě nic rozhodnuto. Podobné to je s Carlosem. Oba čekáme na to, jak se to vyvine," popisuje 22letý francouzský pilot.

Neobává se toho, že jeho postup k Red Bullu by přišel příliš brzy, a on by pak mohl skončit bez místa jako Daniil Kvjat: "Ne. Pokud budu rychlý, dostanu svou šanci. Musím se soustředit, být rychlý a zbytek přijde."

Gasly (vlevo) se Sainzem patří ke kandidátům na volné místo u Red Bullu | foto: Red Bull Content Pool

"Záleží na tom, jak na věci nahlížíte. Podívejte se na Red Bull a na jezdce, kteří se do prvního týmu nedostali - nebo se podívejte na Verstappena, Vettela, Ricciarda a další, kteří uspěli," poukazuje Gasly, jenž letos svým 4. místem v Bahrajnu či 6. místem naposledy v Maďarsku.

Jasně předčí svého týmového kolegu Brendona Hartleyho, jenž letos získal pouhé dva mistrovské body. Přesto podle něj není špatným jezdcem: "Brendon je hodně rychlý a vůbec mi to nezjednodušuje."

"Nestarám se ale o to, kdo bude příští sezónu mým týmovým kolegou, protože když chci být nejlepším, musím proti těm nejlepším bojovat. Jde o mou první sezónu v F1 a je mi 22 let, takže u Toro Rosso rád zůstanu, pokud mě budou potřebovat. Ale samozřejmě chci co nejdříve bojovat o titul," dodává Gasly.




Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy