Stroll by měl za Force Indii nastoupit už ve Spa, doporučuje Villeneuve. Williams odepisuje

Lance Stroll s Williamsem FW41 na Hungaroringu | foto: Williams F1 Team

Bývalý mistr světa Formule 1 Jacques Villeneuve si myslí, že jeho krajan Lance Stroll by měl ihned opustit Williams a za Force Indii, kterou koupil jeho otec Lawrence stojící v čele konsorcia investor, nastoupit už po letní přestávce ve Spa.



“Lance by měl sezónu dokončit u Force Indie. Neměl by čekat. Měl by jet už v Belgii na konci měsíce,”
radí mladému jezdci Villeneuve I presto, že Sergio Pérez a Esteban Ocon tam mají platné smlouvy.

“V F1 se dá udělat cokoliv. Viděli jsme to v minulosti. Jezdecké změny v průběhu sezóny jsou uskutečnitelné,” domnívá se Kanaďan, jenž v roce 1997 získal s Williamsem titul mistra světa. Letos je ale tato stáj s pouhými čtyřmi body v šampionátu poslední.

Podle Villeneuva postupně umírá a odchod Strollů může vest až k jejímu zániku: „Ztráta nejen Lawrence, ale i sponzora (Martini) je zřejmě posledním hřebíkem do rakve. Přijdou pak o spoustu peněz z televizních práv, protože budou na dně šampionátu. Ani platící piloti u nich nebudou chtít utrácet peníze.“

Force India se podle Villeneuva dostala do dobrých rukou | foto: Sahara Force India

Force India je na rozdíl od Williamsu pro Strolla dobrou investicí: „Organizace je lepší než Williams. Letošní vývoj zastavili, protože si ho nemohli dovolit. Lawrence vždy dovedl značky k růstu, je to jedna z jeho silných stránek. Nemohl to dokázat u Williamsu, protože nebyl majitelem, ale jeho vliv u Force Indie bude větší. Pomůže jim. Force India zůstane závodním týmem – na rozdíl od Williamsu,“ tvrdí Villeneuve.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy