McLaren o vztahu k Sainzovi: "V našem seznamu je vysoko"

Pro Carlose Sainze příští rok místo u Renaultu už nebude | foto: Renault Sport F1

Carlos Sainz je považován za jednoho z favoritů na místo u McLarenu v příští sezóně. Uvolní ho případně Red Bull a bude pro něj u týmu vůbec volné místo?



Britský tým svou jezdeckou sestavu pro příští ročník F1 nepotvrdil. Fernando Alonso přemýšlí o svém pokračování a Stoffel Vandoorne je po náročné první polovině sezóny kvůli svému deficitu na stájového kolegu pod velkým tlakem a spekuluje se o jeho náhradě.

Sainz letos závodí za Renault, kam byl zapůjčen Red Bullem, protože si nepřál jezdit za Toro Rosso. Jenže do Enstone k Nicovi Hülkenbergovi se rozhodl překvapivě přijít Daniel Ricciardo, proto si musí hledat místo někde jinde. Existuje pro něj šance se vrátit k mateřskému týmu, o postup výše ale usiluje i Pierre Gasly.

Současná dvojice závodních pilotů McLarenu: Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne | foto: McLaren

A jak Španěla vnímá výkonný ředitel McLarenu Zak Brown? "Carlose považujeme za výborného jezdce. Samozřejmě, že je potenciálně na trhu, i když přesně neznáme jeho situaci u Renaultu a Red Bullu, rozhodně je ale někým, kterého byste měli na svém užším výběru pilotů pro závodní vůz. Kdyby byl volný a my měli místo, rozhodně by byl vysoko v našem seznamu na zvážení," odpovídá.

Obecně se zatím očekává, že Alonso ve Wokingu zůstane. Ale co když se rozhodne po sezóně odejít? "Se Stoffelem a s Fernandem máme dlouhodobé smlouvy, ale jak si dokážete představit, tak se v nich nachází široká škála prvků," komentuje šéf McLarenu.

Lando Norris je ochoten na svou šanci u McLarenu počkat | foto: McLaren

"O našich jezdcích nakonec rozhodneme tehdy, když budeme připraveni. Očekávám, že k tomu dojde nějakou dobu po letní přestávce. Stále vyhodnocujeme a analyzujeme, co by bylo pro McLaren tou nejlepší kombinací pro další období. Stoffel je velkou součástí tohoto uvažování," pokračuje Brown.

McLarenu patří ještě talentovaný Lando Norris, o dalším mladíkovi Nyckovi de Vriesovi pro závodní sedačku "moc neuvažují. Myslíme si, že Lando je očividně budoucí hvězdou. Procházíme celým jezdeckým scénářem, a když máte takový talent, jakým je Lando, tak si ho chcete v rodině udržet. Neřekl bych ale, že to je tak černé a bílé, jak se psalo," dodává Zak Brown.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy