Ricciardo brzy oznámí, za který tým a jak dlouho bude od příštího roku závodit. Překvapí?

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB14 v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo uvedl, že se nejpozději do závodu v Belgii po letní přestávce dozvíme, za kterou stáj bude nastupovat v sezóně 2019. I když se žádné velké překvapení neočekává, stále by ještě mohl utéct ke konkurenci.



Australský pilot sice flirtoval s Mercedesem a Ferrari, kam se chtěl přesunout, nakonec ale s největší pravděpodobností zůstane tam, kde je: "Tu a tam je zapotřebí drobných úprav, všechno je však v pořádku. Brzy se něco dozvíte, tím jsem si jistý. Nevím, jestli to bude během letní přestávky nebo ve Spa," oznámil v Maďarsku po testech.

Podle informací z padoku se jednání s Red Bullem, který od příštího roku přejde na nekonkurenceschopné pohonné jednotky Hondy, netáhnou pouze kvůli peněz, ale i kvůli délce jeho nové smlouvy. "Prioritou je auto, které mě učiní mistrem světa. Já jsem prokázal, že jsem připravený," hlásá hrdě Ricciardo, jemuž v šampionátu patří pátá příčka za piloty Ferrari a Mercedesu.

"To, čeho jste hodni, nejsou jen peníze. Ale chci být řádně zaplacený. Je to jednoduché si myslet, že někde jinde by to bylo lepší, ale tady se cítím dobře," poukazuje na prostředí u Red Bullu, kde si užívá přátelské a uvolněné atmosféry.

Daniel Ricciardo dolaďuje poslední detaily nové smlouvy - s Red Bullem? | foto: Red Bull Content Pool

Spekuluje se však, že by ještě mohl překvapit a  pláchnout k Renaultu, kde by tvořil jezdecký pár s Nicem Hülkenbergem. To by znamenalo, že Carlos Sainz přestoupí k McLarenu a Esteban Ocon bude muset zůstat tam, kde je - u Force Indie.

Podle něj je pravděpodobné, že se ve svých jednáních dohodne na dvouleté smlouvě, aby "zůstal flexibilní" před rokem 2021, kdy Formule 1 vstoupí díky novým sportovním i technickým pravidlům do nové fáze.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy