Alonso je "zvíře," Sainze by u McLarenu zničil, domnívá se De la Rosa

Pedro de la Rosa (vlevo) s Fernandem Alonsem | foto: HRT F1 Team

V padoku se hovoří o možných přestupech pilotů a bývalý pilot F1 Pedro de la Rosa se vyjadřuje k případnému duelu španělských pilotů u McLarenu. Zkušenější Fernando Alonso by podle něj s Carlosem Sainzem zametl, pokud by k němu zamířil z Renaultu.



Alonso letos jasně převyšuje svého týmového kolegu Stoffela Vandoorne, jehož budoucnost je u týmu podle některých nahnutá po odchodu Erica Boulliera. Fernando jej předčil ve všech 12 kvalifikacích a na body vede 44:8.

Podle De la Rosy by na tom ale podobně i Sainz: "Myslím, že by bylo lepší, kdyby spolu nejezdili. Být týmovým kolegou Fernanda, to je velmi těžké. Proto bych dal přednost, aby trpěl nějaký jiný jezdec, ne zrovna Carlos."

"Fernando je starý pes, nejlepší pilot v historii Formule 1. Proto bych preferoval, aby Carlos nasbíral ještě dva nebo tři roky zkušenosti ve sportu, a až potom by čelil takovému zvířeti, jako je Fernando," pokračuje pro Cadena SER 47letý Španěl, jenž s Alonsem spolupracoval u Ferrari.

"Když říkám, že je Fernando nejlepší, tak mi lidé namítají, že jsme kamarádi. Ale já jsem pracoval s několika nejlepšími piloty a Fernando má opravdu něco výjimečného," hájí se De la Rosa.

Pedro je s Fernandem stále velký kamarád | foto: Scuderia Ferrari

Spekuluje se, že Renault dá místo Sainze příští rok přednost Estebanovi Oconovi. "Pokud udělají tu chybu, že Carlose nechají uniknout, tak z toho nemusíme šílet, protože on si své místo v F1 zaslouží."

Z nováčků jej letos nejvíce zaujal Charles Leclerc u Sauberu: "Je novým šperkem a doufám, že mu u Ferrari v roce 2019 dají šanci," přeje si bývalý pilot Arrowsu, Jaguaru, McLarenu, Sauberu a HRT, s nimiž absolvoval v F1 104 velkých cen.

Na závěr si všímá souboje na čele letošního šampionátu: "Mercedes vyhrává, když by mělo vyhrát Ferrari. Pro ně a pro Vettela je velké drama to, že mají nejlepší auto, ale přesto ztrácí 24 bodů. Stále zbývá ujít dlouhý kus cesty a myslím, že všechno se rozhodne až v posledním závodě," dodává De la Rosa.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy