1. den testů v Maďarsku debutovala zjednodušená křídla pro rok 2019, Giovinazzi v rekordu

Oliver Rowland během testování Williamsu FW41 s vývojovým předním křídlem | foto: Williams F1 Team

Týmy Formule 1 s výjimkou Haasu zůstaly na Hungaroringu, kde v úterý a ve středu před letní přestávkou společně testují. Poprvé dnes vyzkoušeli zjednodušená přední křídla navržená podle pravidel pro příští sezónu.

Nejrychlejší čas zajel na Hungaroringu Antonio Giovinazzi s vozem Ferrari SF71H na hyper-měkké směsi 1:15,648 je novým neoficiálním rekordem okruhu.

Druhý Marcus Ericsson zůstal o velký kus vzadu - na mladého Itala mu scházely 2,5 sekundy. Z nováčků se objevili také Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes), Nicholas Latifi (Force India), Oliver Rowland (Williams) a Sean Gelael (Toro Rosso), jenž testoval pro Pirelli.

Nejvíce kol zvládl Hartley s druhým vozem Toro Rosso - 126 kol odpovídá vzdálenosti přes 552 km (velká cena se v neděli jela na 70 kol). O kolo méně má na kontě závodní pilot Red Bullu Daniel Ricciardo, přes stovku se dostali i Gelael s Latifim.

Nová přední křídla jsme mohli pozorovat u Force Indie, Red Bullu a Williamsu. Haas neměl žádné velké věci k testování, kvůli nákladům a velké zátěži personálu v posledních 6 týdnech se proto testů neúčastní.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy