"Piloti se po 1. velké výplatě dostávají do problémů," varuje šéf Sauberu Leclerca

Charles Leclerc v Monaku | foto: Sauber Motorsport AG

Šéf Sauberu si všímá, jak se mění život mladých jezdců s první větší výplatou. Je to varováním i pro Charlese Leclerca, který by mohl příští rok přestoupit k Ferrari.



Muži, kterému pod rukama prošli v nižších formulových sériích hvězdy jako je Lewis Hamilton či Nico Rosberg, má nyní na starosti ve svém týmu další talent - Charlese Leclerca, jenž absolvoval Jezdeckou akademii Ferrari.

O jeho zářné budoucnosti nepochybuje, přesto jej chce varovat před předčasným nástupem ke špičkovému týmu: "Přesun ze Sauberu k Ferrari je velkým krokem. Nedokážeme předvídat, co se stane, obzvlášť když piloti dostanou nějaké peníze."

Mladý Leclerc by si finančně samozřejmě s přestupem do Maranella významně pomohl, podle zákulisních informací by mohl ve svém prvním roce vydělat přes 100 milionů korun.

O Leclerca je mezi týmy zájem | foto: Daimler AG

"V posledních 20 letech se objevila spousta pilotů, kteří zvládli velmi dobře první sezóny v F1. Nebudu jmenovat, ale jakmile se dotkli svého prvního šeku, dostali se do problémů. Ztratili své kořeny, protože v životě objevili nové věci a přišli trochu o to, co dělali. Tudíž to nedokážeme předvídat," pokračuje Vasseur.

Ferrari si podle něj uvědomuje potíže, které se mohou přes noc vyskytnout u mladého jezdce, který najednou dosáhne na velké peníze. "Proto je Ferrari pro Charlese velkým krokem. A proto Ferrari vždy váhalo s angažováním velmi mladých jezdců. Dobře vědí, jaký je tlak v jejich systémů. Ale o Charlese si nedělám příliš velké obavy," dodává šéf Sauberu.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy