Šéf Mercedesu vysvětluje, proč použili týmovou režii ve prospěch Hamiltona

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas na Hockenheimringu | foto: Formula1.com

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff vysvětluje, proč ke konci Velké ceny Německa zakázali Valtterimu Bottasovi útočit na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, čímž ho v polovině sezóny obrali o šanci na vítězství v závodě.



Hamiltonovi se podařilo dostat ze 14. místa do čela po výjezdu safety caru, jenž byl vyslán na trať kvůli nehody Sebastiana Vettela. Po restartu došlo k tvrdému souboji s Bottasem, který se táhl několik zatáček. Hned nato byl slyšet příkaz šéfa strategií Jamese Vowlese, jenž Finovi sdělil: "Valtteri, tady James. Prosím, drž si svou pozici. Sorry."

Wolff se přitom ještě nedávno v rozhovoru pro F1news.cz dušoval, že u Mercedesu v dohledné době žádná týmová režie nehrozí. "Možná ke konci sezóny, když jeden z pilotů bude vést o hodně bodů, ale rozhodně ne v polovině sezóny," řekl. Jenže v polovině sezóny již do souboje svých pilotů zasáhli a zabránili Bottasovi v pokusu dostat se do vedení.

Jak to sportovní ředitel Mercedesu vysvětluje? "Zaprvé, neměli jsme tady nejrychlejší auto a potřebovali jsme před dalšími závody pokročit, jelikož to je to nejdůležitější. V tu chvíli stále pršelo a souboj byl tak intenzivní! Mohli jsme při smůlu přijít o všechno, co jsme měli v poslední závodech, a v té fázi jsme chtěli zachovat klid," komentuje Wolff.

Zatímco v Rakousku měli velkou smůlu, když museli odstoupit s oběma vozy, tentokrát se na Hockenheimu na ně štěstí usmálo: "Smůla s nám vrátila v podobě ohromného štěstí. A z toho mám radost," pokračuje sportovní šéf Mercedesu.

Bottas byl po závodě trochu zklamaný, při rozhovoru s novináři nicméně dodal: "Jako jezdec vždy toužíte po vítězství. Když Seb vyjel mimo, tak jsem si myslel, že mám dobrou šanci... Trochu jsme spolu s Lewisem bojovali jedno kolo po safety caru. Nedostal jsem se před něj a oni mi řekli, abych minimalizoval riziko, což chápu."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 37 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy