"Alonso by měl dělat něco jiného," soudí jeho bývalý týmový kolega Button

Fernando Alonso v Rakousku | foto: McLaren

Fernando Alonso si podle Jensona Buttona sice závodění v F1 i přes nedostatek konkurenceschopnosti McLarenu v této sezóně užívá, přesto by se podle něj měl kvůli narůstající frustraci raději přesunout k jiným projektům.



McLaren sice letos po přechodu na motory Renault tam, kde původně chtěl, Španěla F1 přesto baví: "Očividně si to stále užívá, ale skončit devátý jako dvojnásobný mistr světa a být spokojený, to opravdu není něco, na co byste si chtěli zvyknout," hodnotí Button.

Alonsovi se v posledních dvou závodech podařilo dojet do cíle na osmém místě, na svém kontě má letos již 40 bodů a v šampionátu mu patří osmá příčka. Na šestého Nica Hülkenberga z Renaultu ztrácí dva body, o bod za ním se nachází Kevin Magnussen z Haasu. To je o poznání lepší situace než loni, kdy měl po Silverstone hubené 2 body. Navíc jako jediný letos v kvalifikacích zatím vždy porazil svého týmového kolegu, Stoffela Vandoornea.

Před sezónou ale čekal, že McLaren dosáhne většího pokroku a on bude moci bojovat o pódia. "Nevím, co bude dělat příští rok, ale myslím si, že potřebují velký obrat. Musí mít v ně velkou důvěru, že v další sezóně uspějí, jinak odejde," komentuje jeho bývalý britský týmový kolega.

VIDEO: Frustrovaný Alonso při pokusech o zdolání Magnussena v Silverstone (zdroj: formula1.com)

"Vím, jak je frustrovaný - slyším to v rádiu. Jeho ambicí je vyhrát Indy 500 a získat Trojkorunu. A podle mě jde pro něj příští rok o dobrou volbu. Z pohledu jezdce, který má takové zkušenosti, musí dělat něco jiného," radí mu Button, jenž svou kariéru ukončil v roce 2016. Za Alonsa, jenž odletěl do Indy, ale zaskočil ještě loni v Monaku.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy